NEVEROVATNA UTAKMICA U ATINI: Plej-of Evrolige počeo iznenađenjem

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

23. 04. 2024. u 21:49

POČEO je plej-of Evrolige i odmah se dogodilo iznenađenje. Makabi je u neverovatnoj utakmici pobedio Panatinaikos u Atini sa 87:91 (25:26, 25:16, 20:21, 17:28) i tako poveo u četvrtfinalnoj seriji.

НЕВЕРОВАТНА УТАКМИЦА У АТИНИ: Плеј-оф Евролиге почео изненађењем

Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Verovatno nije bilo mnogo onih koji su verovali da će "ponos Izraela" prekinuti seriju "zelenih" od 10 vezanih trijumfa u svim takmičenjima.

Ipak, izabranici Odeda Kataša su bili spremni za borbu i uspeli su da slave u "OAKA Areni". Prva četvrtina je bila izjednačena, potom je domaćin dodao gas u drugoj i na poluvereme otišao sa +8 - 50:42.

Nisu se gosti predavali, odlično su odigrali drugo poluvreme, posebno četvrti kvartal koji su bili sa 17:28. Finiš utakmice bio je veoma uzbudljiv. Matijas Lesor dva puta nije bio precizan u blizini obruča, potom ni Hasijel Rivero nije poentirao iz izgledne pozicije.

U završnicu se ušlo sa 87:87, a onda je Lorenco Braun pogodio posle prodora. Panatinaikos je krenuo u napad, Kostas Slukas je držao loptu ceo posed i pogrešio je u dodavanju. Domaćin je kasno napravio faul na 3,1 sekundi, a precizan sa linije penala bio je Džoš Nibo i tako stavio tačku na ovaj susret.

Najefikasniji kod pobednika bio je Bonzi Kolson sa 18 poena, pratio ga je Lorenco Braun sa 16. Na drugoj strani najviše se istakao Matijas Lesor sa 22, dok je Kostas Slukas zabeležio dabl-dabl od 12 poena i 13 asistencije.

Drugi meč igra se takođe u Atini, na programu je u četvrtak od 20.15. Na Fajnal for će se plasirati ekipa koji prva stigne do tri pobede.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)