NOVI PLEJMEJKER CRNO-BELIH ODUŠEVIO GROBARE: Perkins je Partizanov džek-pot

G. KELIĆ

14. 01. 2021. u 18:13

DA li je Džoš Perkins sve ono što je bilo potrebno malokrvnom Partizanu ove sezone?

НОВИ ПЛЕЈМЕЈКЕР ЦРНО-БЕЛИХ ОДУШЕВИО ГРОБАРЕ: Перкинс је Партизанов џек-пот

FOTO: KK Partizan

Po utisku koji je ostavio na debiju u crno-belom dresu, u pobedi nad Trentom (71:43), i simpatijama koje je pobrao kod navijača, čini se da će epizoda Gonzaginog diplomca u srpskoj prestonici biti i te kako uspešna i berićetna za obe strane.

- Igrali smo kao tim. Pogotovo odlično u defanzivi. Veoma mi znači prva pobeda u crno-belom dresu. Saigrači su me odlično prihvatili i dočekali kao člana porodice. Ovo je sjajna grupa igrača, dobri ljudi i sviđa mi se gde sam došao - istakao je Perkins posle meča.

BAMBERG UBACIO SAMO 37 POENA

CRNO-BELI su primili samo 43 poena od Trenta, čime su izjednačili drugi najbolji učinak u evropskim takmičenjima kada se govori o najmanje primljenih poena na jednom meču. U drugom kolu Evrolige, 25. oktobra 2013, u "Pioniru", francuski Nanter postigao je isti broj poena (73:43). Ipak, apsolutni rekord u toj kategoriji drži Bamberg, koji je 2008. "valjku" ubacio mizernih 37 poena.

Naravno, uvek je neozbiljno suditi na osnovu samo jedne utakmice, međutim Perkins je "parnom valjku" doneo upravo ono što mu je nedostajalo, i to je doneo čim je stupio patikom na parket novobeogradske Hale sportova, a to je nešto što se i očekuje od igrača koji dolazi u klub u toku sezone kao pojačanje.

Perkins je za 18 minuta u igri postigao 11 poena, i zabeležio pet skokova, šest asistencija, dve ukradene i isto toliko izgubljenih lopti, ali pre svega pokazao je svestranost koja se ne ogleda samo u dobroj kontroli lopte i pregledu igre, već i odličnom šutu sa distance.

- Mislim da Perkins može da nam promeni sezonu. Može da kreira, da šutne i što je najvažnije, vidi odlično i želi da doda. Tražili smo pik-en-rol igrača koji je dobar na lopti. Srećan sam što smo ga našli - nije štedeo reči hvale za Perkinsa trener crno-belih Saša Filipovski.

Kakav je uticaj na razvoj utakmice sa italijanskim timom imao Perkins vidi se i u izjavi gostujućeg trenera, Nikole Brijence, koji je izdvojio odličnu saradnju Perkinsa i Mozlija u pik-igri, kao ključni aspekt.

- Probali smo da odgovorimo na Partizanov ritam, ali naša defanziva nije imala odgovor na pik-en-rol igru Perkinsa i Mozlija.

Ako se po jutru dan poznaje, izgleda da je Partizan u Perkinsu pronašao džek-pot.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!