ZLATA VIŠE I NE BROJI: Živorad Marković pobedio u Tivtu u dizanju tegova

S. O.

03. 05. 2023. u 11:07

ZLATA je "prestao" da broji, kaže, lakše ga je osvajati nego voditi preciznu evidenciju gde je sve slavio. Živorad Žika Marković, naš najbolji dizač tegova u master kategoriji (od 83 do 90 kilograma), višestruki šampion države, Evrope i sveta, pobednik svetskih kupova i takmičenja na četiri kontinenta (Evropa, Azija, Severna Amerika i Afrika), trijumfalno je završio nastup i na Međunarodnom takmičenju u pauerliftingu u Tivtu (po GPC pravilima), gde je, po običaju, na njegovim grudima završilo najsjajnije odličje.

ЗЛАТА ВИШЕ И НЕ БРОЈИ: Живорад Марковић победио у Тивту у дизању тегова

FOTO: Privatna arhiva

Na takmičenjima gde se pojavljuje najbolji sportista Leskovca, odakle je krenuo u osvajanje Evrope i sveta i gde se posle 35 godina rada u inostranstvu vratio, i naš najbolji dizač tegova u svojoj kategoriji, uvek je paklena. Tako je bilo i u Crnoj Gori, gde su se nadmetali najsnažniji ljudi, pored domaćina, i iz još desetak zemalja: Srbije, SAD, Rusije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Ukrajine...

- Zaista je konkurencija bila izuzetna. Tokom takmičenja smo se šalili da je lakše "podići Lovćen" nego osvjiti zlato. Moj najveći konkurent je bio iz Crne Gore, ali dileme nije bilo, podigao sam 17,5 kilograma više od njega i nego ubedljivo osvoji zlato - priča Marković, za "Novosti".

U srpskoj delegaciji, osim Markovića, bilo je još osmoro takmičara i svi su nastupali u pojedinačnoj konkurenciji, pa su se iz Crne Gore vratili sa čak 13 odličja. Uz Markovića, najviše se istakao Jovan Mastilović, koji je osvojio medalje u dve kategorije. n

Marković je ove sezone pobeđivao na svakom takmičenju gde je nastupao, a pred letnju pauzu očekuje ga još državno prvenstvo u Svrljigu, 13. maja.

- Još nisam napravio plan za drugi deo godine, ima dovoljno vremena, ali sada želim da zlatom u Svrljigu zaokružim ovaj period - poručuje Marković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)