DA SE FAJNAL-EJT PAMTI DUGO: Slobodan Soro veruje da će Novi Beograd organizovati najbolji turnir do sada

S. K.

28. 05. 2023. u 08:40

VELIKI izazov očekuje i vaterpoliste i čelnike Novog Beograda. Organizator Fajnal-ejta želi da turnir bude upamćen kao najbolji do sada, a Vlahopulos i drugovi da pokore Evrope. Bitka za titule šampiona počinje već u sredu, 31. maja kada (17.00) u četvrtfinalu puleni Živka Gocića igraju sa Olimpijakosom. Ukoliko pobede u polufinalu, 1. juna igraće sa boljim iz duela Barseloneta - Jug. Finale je u subotu, 3. juna od 21.00 čas.

ДА СЕ ФАЈНАЛ-ЕЈТ ПАМТИ ДУГО: Слободан Соро верује да ће Нови Београд организовати најбољи турнир до сада

foto vk novi beograd

- Što se tiče organizacije sve ide kako je planirano. Puno nam je značila generalna proba, utakmica Novog Beograda sa Špandauom u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, gde smo videli da je skoro sve urađena kako smo i planirali. Ostalo je da postavimo veliki led ekran, koji će u isto vreme biti i semafor, kao i manje doterivanja - priča za "Novosti" direktor Novog Beograda Slobodan Soro.

Pripreme za organizaciju F8 počele su još pre sedam, osam meseci...

- Zato smo i bili spremni za sve što nam je bilo potrebno da uradimo i za sada ide bez većih problema. Pre dva meseca zamenili smo rasvetu na otvorenom bazenu, a firma, koju smo angažovali, je za nekoliko dana postavila montažne tribine kapaciteta oko 3.000 gledalaaca - kaže Soro.

Biće ovo i poslednji F8, jer je LEN odlučila da se vrati starom formatu, Fajnal-foru...

- To ima neku draž, nadamo se da će ovaj F8 biti zapamćen kao najolje organizovani i najbolji do sada - kaže Soro.

Igrači Pro Reka i Barseloneta doputovaće u Beograd u ponedeljak, dok će ostale ekipe stići u utorak ujutro. Naš šampion od ponedeljka vežba na otvorenom bazenu.

- Bilo bi idealno da smo imali nedelju dana više, jer je različita i orijentacija, kvalitet vazduha, ima puno toga što utiče i što se menja u odnosu na zatvpreno plivalište. Nadam se da će ekipa biti u potpunosti spremna za četvrtfinale.

Novi Beograd ne želi da bude samo sjajan organizator, već i da osvoji pehar.

- I mi i ostali se nadamo da možemo da doguramo do kraja, da se okitimo titulom. Fajnal-ejt je drugačija priča od ligaškog dela. Kada pogledamo sve parove u četvrtfinalu, vidimo da svaki klub može da traži svoju šansu, počevši od duela Barseloneta - Jug. Dobre su ekipe i svašta može da se desi - ističe Soro.

Poslednjih dana je vreme nestabilno, šta će biti ako bude nevreme, kao pre četiri godine na F8 Svetske lige na Tašmajdanu.

- Od tome LEN odlučuje. Dugoročna prognoza najavljuje da će biti oko 25 stepeni,neće biti pretoplo, što je dobro. Ako pada kiša igraće, prekida se tek kada počne grmljavina. Ali, o tome odlučuju delegati i sudije, to nema veze sa nama kao organizatorima - objašnjava Soro.

Kada se pogleda plivalište sa tribinama sa svih strana žalosno je što se klupska prvenstva ne igraju leti.

- Zagovornim sam da treba da igramo leti. Ovako je, jer je kalendar napravljen prema Olimpijskim igrama. Međutim, ne vidim razloha zašto ne bismo mogli da pravimo pauzu u prvenstvu, kao što radimo za EP i SP. Otvoreni bazen, leto, sunce to je nešto što ide nekako zajedno sa našim sportom. Nadam se da će jednog dana tako i da bude - primećuje Soro.

DETALjI ĆE PRESUDITI

U ČETVRTFINALU, 31. maja Novi Beograd od 17.00 časova igra sa Olimpijakosom. Ostali parovi su: Barseloneta - Jug (15.30), Breša - Vuljagmeni (18.30), Pro Reko - Ferencvaroš (20.00).

- Za sve ekipe je najvažnija četvrtfinalna utakmica. Nadamo se da ćemo izboriti polufinale, mada smo svesni da smo izjednačeni sa Olimpijakosom. Kao i uvek odlučiće inspiracija, motivacija, želja, čiji golman bude bolje branio, možda iskoči neki igrač i napravi nešto po čemu će se pamtiti - oprezan je Soro.

NAGRADA ZNAČI MNOGO

NOVI Beograd je dobitnik Majske nagrade Sportskog saveza Srbije.

- Znači nam mnogo, znamo koliko je bitna, ona je pokazatenj da klub radi dobro, da je dobro organizovan i da je to viđeno sa strane, od Sportskog saveza Srbije je izuzetno važno - naglašava Soro.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)