ZA JEDNIM ŽALE: Odbojkaši Srbije siloviti na rastanku - u poslednjem meču grušne faze Lige nacija savladali Bugarsku

S. K.

09. 07. 2023. u 17:04

EFEKTNO na rastanku. Odbojkaši su u Anahajmu oduvali Bugarsku sa 3:0 825:19, 25:22, 25:22) i stavili tačku na grupnu fazu Lige nacije. "Orlovi" će tek sutra ujutro posle duela Francuske i Nemačke saznati da li su izborili i finalni turnir od 19. do 22. jula u Gdanjsku.

ЗА ЈЕДНИМ ЖАЛЕ: Одбојкаши Србије силовити на растанку - у последњем мечу грушне фазе Лиге нација савладали Бугарску

FOTO: EPA

- Ovo nam je bila treća utakmica u nizu. Malo smo se pribojavali protivnika koji je bio rasterećen svih briga oko opstanka u VNL, a znali smo da imaju kvalitet. Međutim, igrali smo jako odgovorno, jako precizno i stvarno sam zadovoljan kako smo izgledalu. Možda nismo bili energetski na svom nivou, jer nam je rezultat bio u prvom planu - ističe za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Bez problema nije moglo ni u poslednjem meču, jer Miran Kujundžić nije mogao da igra. Ali, uspešno ga je zamenio Pavle Perić.

- Miran je izneo dosta tereta u Ligi nacija, što je uticalo na njegovo zdravlje, jer je i njega ranije mučio virus. Pavle je uvek spreman da da novu energiju, ali i kvalitet - podvlači Kolaković.

Kada se podvuče crta učinak od šest pobeda može da zadovolji sve u našem taboru.

- Imali smo puno problema na početku Lige nacija. Plan da teret iznesu najbolji igrači propao je operacijama Lisinca i Kovačevića, bolestima Atanasijevića i Ivovića. Zato su ostali igrači izneli teret na treninzima i utakmicama. Mnogi, koji ne igraju dovoljno u svojim klubovima, pokazali su da je reprezentacija veliki motiv za sve njih - naglašava Kolaković.

Ukoliko se ne desi čudo i Nemačka šokira Francusku, naši su od danas na odmoru.

- Planiramo da im damo 10 dana predaha i da već 21. jula počnu pripreme za Evropsko prvenstvo. I podsetio bih da tu nije kraj, jer nas posle Šampionata Starog kontinenta, u Tokiju očekuje i kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu - kaže Kolaković.

Perić: Žal zbog Francuza

- OSTAJE žal zbog poraza od Francuza. Ipak, protib Bugarske smo odigrali koncetrisano i već prvi set smo dobili lako. Ostala dva nismo forsirali, tako da je presudio naš kvalitet i dobra igra. Ja sam uvek tu da pomognem, bilo da je reč o poenu, dva ili celoj utakmici - naglašava Pavle Perić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!