MORAMO DA BUDEMO SVESNI GDE SMO: Branislav Mitrović veruje da će vaterpolisti da pruže maksimum na SP u Fukuoki

S. K.

15. 07. 2023. u 17:45

BRANISLAV Mitrović svojim iskustvom i te kako može da pomogne mlađim kolegama. Od nekih je stariji čak 19 godina, tako da mogu mnogo toga da nauče o prekaljenog golmana. Osvajač olimpijskog, svetskog i evropskog zlata smatra da moraju da idu korak po korak, da ne smeju ni pred jednom selekcijom da ustuknu.

МОРАМО ДА БУДЕМО СВЕСНИ ГДЕ СМО: Бранислав Митровић верује да ће ватерполисти да пруже максимум на СП у Фукуоки

FOTO: Tanjug

- Što vreme duže prolazi, osećam da sve više upoznajem momke. Postajemo bliskiji, na utakmicama i treninzima dolazimo u neke krizne situacije, upoznajem njihovo karaktere. Vidim da su neki najmlađi slobodniji, neki ne. Ima par njih koji moraju da se oslobode i dobro što smo mi stariju tu, da im pomognemo da napreduju, ne samo zbog reprezentacije, već i zbog njihovih karijera, kako bi njihov talenat došao do izražaja. Verujem da postoji homogenost koja može da nas nosi - priča za "Novosti" iz Fukuoke trofejni golman Branislav Mitrović.

Sjajni čuvar mreže naglašava da su imali duge, naporne i veruje dobre pripreme.

- Pitanje je samo koja je polazna tačka i gde smo stigli. Od ponedeljka počinju ispiti, prvi su Španci i idemo utakmicu po utakmicu. Mislim da je jako bitno da u svakom meču damo svoj maksimum. Važno je da budemo svesni gde smo i šta smo, da smo na SP i da mladi momci shvate da bi eventualni uspeh mogao da im promeni karijeru. Vidimo da se dosta promenio sastav u odnosu na prošlp leto. To govori da se nikad ne zna, sad si tu, možda sledeće godine nećeš biti tu. Zato je važno da svako shvati da šansu treba iskoristiti.

O rivalima u grupi Mitrović kaže:

- Španci su uz Mađare favoriti broj jedan. To je izuzetno ozbiljna ekipa, igra savremen, moderan vaterpolo, konstantno uzimaju medalju. Igrali smo poslednje vreme često sa njima i može da bude dobra stvar što ih poznajemo. Ali, da pričamo o ciljevima sada je nebitno. Očekuje nas i derbi sa Crnogorcima. Svi znamo da svakome odgovora prvo mesto, da je druga pozicija gora, a treća još gora. Zato kažem moramo u svakoj utakmici da damo svoj maksimum.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)