ZAGREVANJE ZA CRNU GORU: Vaterpolo reprezentacija Srbije u zoru na Svetskom prvenstvu ima "popravni"

S. Krstović

18. 07. 2023. u 16:38

ŠPANIJU moraju što pre da zaborave, ako žele da naprave što bolji rezultat na SP u Fukuoki. Vaterpolistima će sutrašnji (9.00) duel sa Južnom Afrikom pomoći da vrate poljuljano samopuzdanje i da se što bolje spreme za Crnu Goru, s kojom će se u petak (5.00) boriti za drugo mesto u grupi D.

ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ЦРНУ ГОРУ: Ватерполо репрезентација Србије у зору на Светском првенству има поправни

FOTO: VSS: S. Sandić

- Protiv Južnoafrikanaca je najvažnije da odigramo maksimalno, da podignemo samopuzdanje i da spremni dočekamo duel sa Crnom Gorom - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" golman Branislav Mitrović.

Naši su svesni da iz duela sa Španijom (14:16) moraju da izvuku pouke, ako žele da napreduju...

- Već na startu šampionata igrali smo sa najjačim timom na šampionatu, tako da se kod pojedinih igrača videle trema, što je normalno za debitante. Nije dobro što nam je falilo malo agresivnosti. Mi smo u meč ušli da pobedimo, to se videlo kako smo otvorili utakmicu. Posle smo napravili kardinalne greške u odbrani, pogotovo nismo imali rešenje za njihov kontranapad, tako da je sve to rezultirali sa 16 primljenih golova. S druge strane postigli smo 14 i to može da bude podstrek za dalji napredak. Jasno je da u odbrani moramo da budemo mnogo bolji, agresivniji, precizniji kada je reč o taktičkim zahtevima - naglašava Mitrović.

Strahinja Rašović je jedan od retkih koji je bio spreman na žestok okršaj sa Špancima. Doneo je vođstvo od 2:0, šest puta zatresao mrežu svetskog prvaka.

- Odigrali smo zaista slabo. Dozvolili smo im da nam daju lake golove, kada smo analizirali meč videli smo da smo pravili početničke greše, da li iz straha ili ne znam čega. Poveli smo sa 2:0 i onda smo se uplašili, što vodimo, što smo mi bolje otvorili utakmicu i dopustili im da preokrenu. Bilo je i pozitivnig stvari, trudićemo se da loše ispravimo, a dobre unaredimo. Tek je prvo kolo, ne smemo sada da klonemo duhom - podvlači Rašović.

U našem taboru niko ne potcenjuje Južnu Afriku, ali su i svesni da su mnogo kvalitetniji.

- Cilj nam je da podignemo naš nivo igre kako bi se što bolje spremili za Crnu Goru. Ako hoćemo da budemo drugi moramo da pobedimo Južnu Afriku i Crnu Goru. Bitno nam je i da još jednom osetimo bazen, vodu, ambijent i verujem da ćemo iz utakmice u utakmiocu biti sve bolji - veruje Rašović.

Vučinić: Dosta smo oscilarali

ĐORĐE Vučinić je jedan od debitanata na svetskom prvenstvu. Priznaje i da je očekivao neizvesniju utakmicu sa Španijom.

- Dobro smo otvorili meč, ali onda su oscilacije, koja nas prate u poslednje vreme učinile svoje. Španci su stekli nedostižnu prednost, ali smo na kraju uspeli da se vratimo u meč, što nam znači s obzirom da smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Protiv Južne Afrike normalno je da idemo na pobedu, ali i da uvežbamo određene stvari, segmente za Crnu Goru, jer nam je to najbitnija utakmica u grupi - ističe Vučinić.

Lazić: Igrali smo jako loše

CENTAR Đorđe Lazić primećuje da su protiv Španije odigrali "neobično čudnu utakmicu":

- Igrali smo jako loše, pravili mnogo grešaka. Sigurno je da možemo da odigramo mnogo bolje u svim segmentima igre. Gledali smo video, kako bismo uočili sve naše propuste. Duel sa Južnom Afrikom nam je u suštini prirpemni za meč sa Crnom Gorom, koja nam je važna za dalji nastavak turnira. U suštini jedna pobeda protiv jedne ozbiljne selekcije donela bi nam samopuzdanje, a onda bi se izašao na videlo i naš kvalitet.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)