NASTUPA VIŠE OD 150 KLUBOVA, SAVEZA, DRUŠTAVA: Sajam sporta i omladine u petak na Novosadskom sajmu

Novosti online

11. 10. 2023. u 22:53

SAJAM sporta i omladine, u svom šestom izdanju kao samostalna manifestacija, biće održan u petak, 13. oktobra na Novosadskom sajmu uz učešće gotovo 150 klubova, čuvenih sportista, sportskih i omladinskih organizacija, saveza, društava… od 9 do 18 časova i slobodan ulaz za posetioce.

НАСТУПА ВИШЕ ОД 150 КЛУБОВА, САВЕЗА, ДРУШТАВА: Сајам спорта и омладине у петак на Новосадском сајму

S.B.

Tog dana biće održana zvanična takmičenja, konjički turnir u preponskom jahanju i „Kolo boks lige Vojvodine” sa 30 mečeva i učešće 60 takmičara iz Srbije, kao i prvi Javni roditeljski sastanak. Biće predstavljen projekat “Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“, ministarstva prosvete, sporta i zdravlja.

- Novi Sad sa epitetom Evropska prestonica mladih, inicijator je novih ideja i dobre prakse, a jedinstven je primer u Srbiji, da istog dana imamo Sajam sporta i Sajam omladine- kaže Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu.- Reč je o značajnim, usko povezanim segmentima društva a želja je da poboljšamo uslove. Zato ćemo prikazati sve što je prethodnih godina učinjeno u partnerstvu sa omladinskim udruženjima.

Po rečima Daneta Baste, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, na manifestaciji se očekuje organizovan dolazak više od 5.000 mališana koji će se upoznati sa mnogobrojnim sportovima i družiti sa našim uspešnim sportistima.

Novi Sad je, kako ističe Mićo Radanović, predsednik Gradskog sportskog saveza, grad sporta o čemu svedoče rezultati sportista, koji su, ne samo ambasadori grada nego i Srbije.

- To potvrđuje i interes klubova namerenih da svoje uspehe predstave i na Sajmu sporta a biće posebno zanimljivo što će posetioci imati priliku da vide šta sve naš grad može da pruži u sportu i da se oprobaju u nekoj od aktivnosti- kaže Radanović.

Preponsko jahanje

TRADICIONALNI konjički turnir u preponskom jahanju, biće održan na Manježu Novosadskog sajma od 13. do 15. oktobra, a uvodnog dana, u okviru Sajma sporta i omladine, predstavnici naših i klubova iz inostranstva, takmičiće se za Pehar Novosadskog sajma.

- Za vikend će biti održano finale Kupa Srbije i Kupa Vojvodine kao i Prvenstvo države za mlade konje a publika će imati priliku da za tri dana vidi čak 19 preponskih utakmica i više od 200 startova, za sve kategorije, od najmlađih uzrasnih, do top klase naših najvećih reprezentativaca i gostiju iz inostranstva- kaže Dejan Suvajdžić iz Konjičkog centra „Novosadski sajam“.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)