"NA INTENZIVNOJ JE, MOLIM VAS, POMOZITE": Jedna od najvećih svih vremena bori se za život

Novosti online

12. 10. 2023. u 21:05

Meri Lu Reton (55), jedna od najboljih američkih gimnastičarka u istoriji i velika zvezda Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984., bori se za život.

НА ИНТЕНЗИВНОЈ ЈЕ, МОЛИМ ВАС, ПОМОЗИТЕ: Једна од највећих свих времена бори се за живот

Foto: Ilustracija/Unsplash

Kako prenose "Sportske novosti", njena ćerka Mekena Lejn Keli je putem Instagrama otkrila da je majku zadesio redak oblik upale pluća zbog koje ne može sama da diše i nalazi se na jedinici intenzivne njege.

Istovremeno je pokrenula kampanju za prikupljanje sredstava, a potrebno joj je 50.000 dolara jer slavna sportistkinja - nema zdravstveno osiguranje.


- Majka je sad već sedam dana na intenzivnoj njezi. Iz poštovanja prema njenoj privatnosti neću iznositi detalje. Bilo kakva pomoć bila bi toliko dobrodošla meni i mojoj porodici, objavila je Keli.


Retonova je u Los Anđelesu postala prva Amerikanka koja je osvojila olimpijsko zlato u višeboju.

Meri Lu Reton / Foto: Printskrin

Kao jedna od najvećih zvezda 1984., osvojila je i srebrnu medalju na preskoku, bronze na dvovisinskom razboju i vežbama na parteru, a reprezentaciji je pomogla da dođe do srebra u ekipnom nadmetanju.

Postala je ikona amričkog sporta, a mnogi su je smatrali inspiracijom za novu generaciju devojaka koje ulaze u gimnastiku. Sve do 2004. i pojave Karli Paterson, bila je jedina Amerikanka koja je osvojila olimpijsku krunu u višeboju.
Nakon sportske karijere, Meri Lu Reton je počela da drži motivacione govore o dobrobiti pravilne ishrane i redovnih fizičkih vežbi.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata