RUSI OVO NE PRAŠTAJU: Sportista posle ove objave odmah uhapšen, preti mu sedam godina robije

Novosti online

23. 10. 2023. u 16:11

Dok planeta prati šta se u rusko-ukrajinskim odnosima dešava usled rata u Ukrajini koji je počeo u februaru 2022. i nastavlja se nesmanjenom žestinom, najnovija vest iz Rusije stiže iz sfere sporta, jer je uhapšen sportista koji zbog objave na društvenim mrežama možda provode naredne godine iza rešetaka.

РУСИ ОВО НЕ ПРАШТАЈУ: Спортиста после ове објаве одмах ухапшен, прети му седам година робије

FOTO: Tanjug/AP

Naime, na zahtev tužilaštva, priveden je ruski MMA borac Iljas Jakubov, koji se tereti da je javni način, što uključuje i objave na internetu, "pravdao terorizam".

Za to krivično delo preti zatvorska kazna u trajanju do sedam godina.

Razlog za privođenje je video-snimak koji je sportista objavio, a na kome se nalaze citati Šamila Basajeva, organizatora jezivog čina otmice dece u Beslanu, gradu u Severnoj Osetiji, u Ruskoj Federaciji kada je prilikom njihovog oslobađanja u septembru 2004. poginulo 333 osobe, a namanje 783 ranjeno.

Svako veličanje lika i dela Basajeva, čečenskog borca i komandanta, pobunjenika, teroriste i političara, koji je umro 10. jula 2006. od posledice eksplozije kamiona, oštro se kažnjava u Ruskoj Federaciji, što će, po svoj prilici, na svojoj koži osetiti i pomenuti MMA borac.

Inače, njemu je posle privođenja, od suda izrečeno zadržavanje bar do 11. decembra, a sam Iljas Jakubov, koji je pred hapšenje obrisao sporni video-snimak, branio se da "nije nikakav prestupnik, nego sportista".

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!