ZAŠTO LJAJIĆ ISPRED BIBIĆA: Čuveni Dragutin Topić oštro o najboljem sportisti Novog Pazara

S.R.

29. 12. 2023. u 17:42

USPESI iz samo četiri meseca u godini, ili izvanredan nivo tokom svih 12 - šta ima veću vrednost prilikom odlučivanja za najboljeg sportistu u 2023? Povodom odluke da čelnici grada Novog Pazara uruče nagradu prvoj zvezdi fudbalskog kluba, umesto atletičaru Elzanu Bibiću, ustalasala je duhove.

ЗАШТО ЉАЈИЋ ИСПРЕД БИБИЋА: Чувени Драгутин Топић оштро о најбољем спортисти Новог Пазара

Foto: Milena Anđela

Jedan od onih koji je to javno kritikovao je proslavljeni srpski skakač uvis, legendarni Dragutin Topić.

- Nekako sa setom moram da napišem sledeće: Elzan je najbolji atletičar Srbije, osvojio je medalju na prvenstvu Evrope za našu Srbiju, ali to mu nije dovoljno da bude najbolji sportista svog grada. Ima boljih, valjda... Ako je tako, svaka čast laureatima, Za mene si najbolji, no ja sam subjektivan, i slabo poznajem sport - završio je ironično poruku na društvenim mrežama popularni Top.

Elzan Bibić i Ivana Španović / FOTO: M. Vukadinović

Ljajić je postao heroj grada iz Raške, kada se vratio u rodnu grudu, posle dugogodišnjeg bivstvovanja u inostranstvu. U prvom delu sezone, kada je nastupao za turski Karagumruk, učinak mu je bio mizeran, upisao je samo dva nastupa. Ali, vrlo dobre partije ove jeseni u dresu Novog Pazara i tri gola u 13 mečeva u Superligi, bilo je očigledno dovoljno da u očima žirija potisne uspehe sjajnog atletičara.

Adem Ljajić / Foto: FK Novi Pazar

Bibić je ove sezone osvojio treće mesto na Šampionatu Evrope u dvorani u martu u Turskoj. Isto tako, potvrdio je da je najbolji atletičar Srbije u više disciplina. Oborio je čak tri državna rekorda, koji su bili nedodirljivi više decenija. Na jednoj milji, potom na 1500 metara, a zatim na duplo dužoj distanci.

- Bibić je predstavljao 2023. godine svoju zemlju i svoj grad u celom svetu na najbolji mogući način, a dotični fudbaler samo klupske boje na lokalnom nivou. Ne mogu ni da se porede - pružio je podršku Bibiću njegov kolega skakač udalj Strahinja Jovančević.

Hvala, veliki Tope

MIRAN, skroman i staloženi Elzan Bibić uljudno se zahvalio na komentaru koji je ostavio Dragutin Topić.

- Veliko hvala na lepim rečima veliki Tope - kratko je poručio Bibić.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave