VELEMAJSTORU BRIJAKINU POBEDA: U Paraćinu održan turnir u ubrzanom šahu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 01. 2024. u 18:41

MIHAIL Brijakin, ruski šahista koji igra pod zastavom Srbije, opravdao je ulogu prvog favorita po rejtingu i u nedelju, 21. januara, u Paraćinu pobedio na otvorenom turniru u ubrzanom šahu "Prestiž 2024".

ВЕЛЕМАЈСТОРУ БРИЈАКИНУ ПОБЕДА:  У Параћину одржан турнир у убрзаном шаху

Foto: Fejsbuk/Saša Jevtić

Na drugoj pratećoj manifestaciji Zimskog šahovskog festivala učestovalo  je čak 117 igrača iz 18 država, a po rečima direktora festivala Saše Jevtića, odigrano je 9 kola sa tempom igre od 10 minuta + 5 sekundi po potezu.

Velemajstor Brijakin već duže vreme živi u Srbiji. On je sa 8 poena, odnosno sedam pobeda i dva remija, osvojio pobednički pehar i prvu nagradu.

- Na deobi drugog i trećeg mesta našla su se dva selektora, GM Dragan Kosić, selektor reprezentacije Crne Gore i IM MIodrag Perunović, selektor reprezentacije Srbije, sa po 7,5 poena. Kosiću je, zahvaljujući dodatnim kriterijmima, pripalo drugo mesto – obelodanio je Jevtić.

Redovnim nagradama nagrađeno je 10 prvoplasiranih takmičara, a dodeljene su i četiri specijalne nagrade.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)