VREME JE ZA MEDALJU: Vaterpolisti očekuju da će u utorak igrati sa Hrvatma u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi

S. Krstović

11. 02. 2024. u 05:00

EUFORIJE u srpskom taboru nema. Vaterpolisti su srećni što su plasmanom u četvrtfinale SP u Dohi osigurali odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Ali, i ne kriju da posao u Kataru nikako nisu završili. Žele da se narednih dana što bolje spreme za četvrtfinalni duel sa Hrvatskom, jer ne veruju da danas Kina u osminifinala može da napravi čudo. Smatraju da je duel sa "barakudama", koji se igra u utorak (17.00), presudan u njihovoj nameri da se konačno domognu pobedničkog postolja.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА МЕДАЉУ: Ватерполисти очекују да ће у уторак играти са Хрватма у четвртфиналу Светског првенства у Дохи

Foto: N. Paraušić

"Delfini" priznaju da su im dueli u grupi C sa Japanom (17:10), Crnom Gorom (14:6) i SAD (14:6) mnogo značila.

- Grupa nam je pomogla da steknemo samopouzdanje, da ojačamo timski duh i da se svi podignemo. Zadovoljni smo i srećni što smo prvi u grupi, kao i da će nam dobro doći tri dana pauze da se što bolje pripremimo za Hrvate - naglašava u telefonskom razgovoru za "Novosti" Nemanja Vico.

Centar "delfina" ne krije da su i ponosni što su već sada osigurali odlazak u Pariz:

- I te kako nam znači što ćemo igrati na Olimpijskim igrama, ali ne pomošljamo da se i malo opustimo. Posao nismo završili, zaboravljamo grupnu fazu, okrenuli smo se Hrvatima, jer nam meč u četvrtfinalu mnogo znači. Mislim da je došlo vreme da pobedimo u četvrtfinalu da se borimo za medalju.

Igre naše selekcije ohrabrile su i sve u stručnom štabu reprezentacije.

- Sigurno je da smo igrali u najtežoj grupi na SP, a i znali smo da nam prvo mesto donosi četvrtfinale i plasman na Olimpijske igre. Prvu utakmicu protiv Japana smo počeli malo traljavije,sporije, tražili smo svoj ritam, ali je najvažnije da smo pobedili. Sigurno da je utakmica sa Crnom Gorom primer kako treba da izgledamo na svakoj utakmici. Protiv Amerikanaca smo počeli slabije, ali smo i pre brutalijtija odreagovali, vratili se, imali igrača više za 8:8, tako da verujem da bismo pobedili i bez brutalitija. Ali, kaznili smo nepažnju njihovog centra Bena Haloka, koji je zaradio crveni karton i dobro iskoristili četiri minuta sa igračem više i lagano utakmicu priveli kraju. Svakako da je primarni cilj ostvaren, ali ne planiramo da se zadržimo tu - ističe pomoćnik Uroša Stevanović Stefan Ćirić.

Mnogi igrači su uoči odlaska u Dohi istakli da je medalja cilj, jer to znači da je obezbeđena viza za Olimpijske igre.

- Slažem se. Svima nama je cilj medalja, vreme je posle četiri takmičenja da osvojimo trofej, što da ne i najviši plasman. Ali, kao i u grupi, idemo korak po korak. Očekujemo Hrvatsku u četvrtfinalu, imamo vremena da se odmorimo, da se pripremimo i da budemo u najboljoj formi u četvrtfinalu - nada se Ćirić.

Iskusni stručnjak kaže da danas neće uživo da gledaju duel Hrvata i Kineza.

- Snimiće je Miloš Ostojić, ali nećemo puno toga da vidimo. Imamo puno njihovih snimaka, naročito da utakmica na EP, jer su imali tešku grupu, pa neizvesne deule u nokuat fazi, a tu je i finale sa Špancima u Zagrebu. Dobro smo ih anlizirali, na treninizima ćemo samo da utanačimo par detalja. I te kako ih poštujemo i mislim da ćemo ući baš pravi u četvrtfinale - jasan je Ćirić.

Strateg francuskog Noza le Seka smatra da je jaka grupa koristila ekipi.

- I dalje se nas sastav povremeno menja, prvi put smo u ovakvom sastavu na SP, tu su i debitanti. Odgovara nam što više težih utakmica, posle Crne Gore smo hteli jedan pravi mel i to je bio duel sa Amerikancima. To nam je pomoglo da podignemo samopuzdanje, da nastavimo u ritmu u kojem smo bili. Sada imamo nekoliko dana da napunimo baterije i da spremni izađemo na megdan Hrvatima - ističe Ćirić.

Raspored

OSMINA FINALA - 11. 2.

Hrvatska - Kina 10.00

Australija - Francuska 14.00

Crna Gora - Rumunija 15.30

SAD - Italija 17.00

ČETVRTFINALE - 13. 2.

Španija - Crna Gora/Rum.(35) 14.00

Grčka - SAD/Ital. (36) 15.30

Srbija - Hrv./Kina (37) 17.00

Mađarska - Aust./Fran. (38) 18.30

POLUFINALE - 15. 2.

Pob. 35 - Pob. 36 14.00

Pob. 37 - Pob. 38 15.30

SUBOTA - 17. 2.

Meč za bronzu 9.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)