"DALEKO JE OVO OD ONOG ŠTO SMO HTELI!" Vaterpolisti Srbije idu na Olimpijske igre u Pariz, ali gorak ukus ostaje posle Svetskog prvenstva

S. Krstović

19. 02. 2024. u 10:00

„DELFINI“ se sutra vraćaju u Beograd kao šesti na svetu. Vaterpolisti u borbi za peto mesto nisu imali rešenje protiv veoma neugodne Grčke – 11:15 (2:5, 3:3, 4:2, 2:5). Bio je to treći uzastopni poraz na velikim takmičenjima od Helena. Ipak, izabranici Uroša Stevanović su ostvarili najvažniji cilj - plasman na Olimpijske igre, a do Pariza moraju da isprave greške, koje su ih u Kataru koštale borbe za medalju.

ДАЛЕКО ЈЕ ОВО ОД ОНОГ ШТО СМО ХТЕЛИ! Ватерполисти Србије иду на Олимпијске игре у Париз, али горак укус остаје после Светског првенства

miloš vukadinović

- Završili smo na šestom mestu, što je daleko od onoga što smo želeli. Ipak, ostvarili smo najvažniji zadatak, kvalifikovali smo se na Olimpijske igre. Gledamo samo napred, bitno je ono što nas čeka na leto, a to je Pariz – istakao je za sajt VSS Strahinja Rašović.

Odavno Grci ne leže Srbima. Naročito posle Olimpijskih igra u Tokiju, u kojem su „delfini“ osvojili svoju poslednju medalju, zlatnu na velikim takmičenjima. Heleni su nadigrali Srbe u polufinalu SP 2023. u Fukuoki, potom u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta na EP 2024. u Zagrebu i sada u Dohi. I jedino su Grci nadigrali naše na ovom šampionatu.

Ponovo su se Nikola Jakšić i drugovi, kao u četvrtfinalu protiv Hrvatske, mučili sa igračem više. Realizacija je opet bila slaba, a boli i što je nekoliko puta olako poklonjena lopta rivalu. Naša odbrana nije imala rešenje ni sa grčkim šuterima, koji su pogađali sa distance, a bekove je nadigrao i centar Kakaris.

Ipak, i pored svih problema „delfini“ su imali priliku da preokrenu rezultat. U poslednjoj četvrtini izborili su igrača više kod 9:10 i kada se očekivao strpljiv napad za 10:10, naši su pogrešili, bukvalno poklonili loptu Grcima, koji su iz kontre preko Vlahoplusa vratili mirnoću u svojim redovima – 9:11. Taj kiks kao da je demoralisao „delfine“, a razgoropadio Grke pa su brzo otišli na plus tri. Nadu je na trenutak vratio Drašović za 10:12, da bi ubrzo Grci stekli nedostižnih 14:10.

Naši su poveli samo na početku golom Petra Jakšića. Grci su preokrenuli na 2:1, da bi Mandić poravnao na 2:2. Posle toga usledio je pad u igri naše ekipe, odbrana je bila porazna, Grci razigrani i neumoljivi i dlan od dlan bilo je 6:2. Imao je rival i 8:4, ali se naši nisu predavali, uspeli su u trećoj četvrtini posle 6:10 da zaigraju agresivnije u odbrani, da nametnu svoj stil i serijom 3:0 primaknu se na 9:10.

Nažalost, umesto da nastave u istom ritmu, Srbi gube dah, sigurnost, bez prave ideje sa igračem više i Grcima nije bilo teško da ponovo nametnu svoj ritam i rutinski privedu utakmicu kraju.

SRBIJA – GRČKA 11:15

BAZEN u Dohi. Gledalaca: 500. Sudije: Franulović (Hrvatska) i Švarc (Izrael). Igrač više: Srbija 10 (3), Grčka 4 (2). Peterci: Grčka 1 (1).

SRBIJA: Filipović (11 odbrana), Mandić 2, Strahinja Rašović 1, Ranđelović 1, Petar Jakšić 1, Vučinić 1, Drašović 3, Nikola Jakšić, Ubović 2, Lukić, Viktor Rašović, Lazić, Mitrović.

GRČKA: Zerdevas (14 odbrana), Genidunijas 1, Giuvetis 3, Papanastasiju 1, Kilas 2, Argiropulos 1, Alafragis, Kakaris 3, Nikoladis, Vlahoplus 2 (1), Kalogropulos 2, Papanikolau, Zorzatos

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)