USKORO POČINJE OPERACIJA KINA: Naša ženska kadetska rukometna reprezentacija "poleće" ka šampionatu sveta

S. K.

19. 02. 2024. u 20:31

NADE srpskog rukometa idućeg ponedeljka u Karatašu počinju pripreme za kadetsko SP u Kini, za igračice rođene 2006. i mlađe. Selektor Zoran Barbulović pozvao je 22 rukometašice, od kojih osam igra u inostranstvu.

УСКОРО ПОЧИЊЕ ОПЕРАЦИЈА КИНА: Наша женска кадетска рукометна репрезентација полеће ка шампионату света

FOTO: Rukometni savez Srbije

- Ovo okupljanje biće po mnogim stvarima karakteristično. Imaćemo osam igračica koje nastupaju u inostranim klubovima. Sa nekim od igračica smo na prethodnim okupljanjima bili u prilici da se upoznamo, neke ćemo sada prvi put proveriti. Bitan detalj u radu biće provera trenutne fizičke spreme igračica, kako bismo mogli da reprezentativkama u daljem periodu damo dodatne smernice za podizanje nivoa svoje spremnosti. Te provere će se sprovesti kroz razna testiranja. Međutim,osnovni cilj okupljanja biće upoznavanje mogućnosti igračica koje prvi put dolaze u reprezentaciju i početak rada na taktičko-tehničkim zamislima koje ćemo sprovoditi na narednim okupljanjima - naglasio je za sajt RSS selektor kadetske selekcije Zoran Barbulović.

Kormilar Srbije je podvukao i da je ideja da se formira grupa od 20-tak igračica koja će konkurisati za naredna takmičenja:

- Prednost će dobiti one igračice koje prikažu najviši nivo znanja, fizičke pripreme i one igračice koje konstanto igraju u svojim klubovima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona