LUKOM I STRELOM U ISTORIJU : Veliki uspeh streličarske reprezentacije Srbije

S. B.

27. 02. 2024. u 15:29

REPREZENTACIJA Srbije u streličarstvu osvojila je dve bronzane medalje na dvoranskom Evropskom prvenstvu, koje je uz učešće 250 takmičara iz 25 zamalja, održano minulog vikenda u Varaždinu.

ЛУКОМ И СТРЕЛОМ У ИСТОРИЈУ : Велики успех стреличарске репрезентације Србије

Privatna arhiva

Reč je o istorijskom uspehu srpskih majstora u gađanju lukom i strelom, i ženskog i muškog tima, s obzirom na činjenicu da su to prve osvojene medalje u tom sportu.

Led su timski probile dame u disciplini “goli luk”, Katarina Vranjković, Ingrid Vasiljević i Nataša Stojković, koje su u nadmetanju za bronzu bile ubedljive protiv streličarki Islanda, za odličnih 5:1 i prvu medalju u istoriji srpskog streličarstva.

- Presrećne smo i prezadovoljne, mada, prvi je utisak, nismo još ni svesne šta smo uradile- kaže Novosađanka, Katarina Vranjković.- Povele smo 4:0 u dva seta, u trećem su Islanđanke zapretile, ali je upravo moj pogodak u centar, odlukom sudija za „desetku“, doneo željeni trijumf. Bilo je i suza, radosnica naravno, ali nismo ni imale vremena da slavimo, jer smo trčale na drugi kraj hale da bodrimo naš muški tim.

Reprezentativci Srbije u streličarstvu, Dejan Stojanović, Srđan Pilipović i Dragoljub Majović, pobedili su takođe reprezentaciju Islanda, 5:4 i osvojili još jednu bronzu za našu zamlju.

- Naši nastupi su zaista bili odlični a oba tima predvodio je selektor Aleksandar Stanković. Ponosne smo na rezultat. Prvi put smo izašle na takmičenje „goli luk“ i istinski delovale harmonično, fokusirano i sve je teklo kako smo želele, posebno u raspucavanju. Ostavile smo snažan utisak odličnim nastupom i deovale profesionalno. Evropske prvakinje su takmičarke Italije, srebrne su Rumunke od kojih smo izgubile u polufinalu u potpuno izjednačenom meču i to u „šut ofu“, setu o čijem ishodu odlučuje jedna strela. Ovu medalju doživljavamo kao tek prvu u nizu- objasnila je Vranjkovićeva. 

PRVOG vikenda marta u Rumi će biti održano Finale kupa Srbije za streličare a 9. i 10. marta u Temerinu je Prvenstvo Srbije.

- Kada budemo zajedno sa našim kolegama, sportskim prijateljima iz svih naših klubova, smatram da ćemo tek tada osetiti težinu medalja koje smo osvojili- ističe Vranjkovićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)