ZAGREVANJE ZA POLJSKU: Novi selektor rukometaša Boris Rojevića u Kovilovu prvi put okupio igrače, sa kojima se seli 14. aprila u Krakov

S. K.

11. 03. 2024. u 12:30

NOVI početak za "orlove". U SC "Kovilovo" rukometaši su počeli da rade pod komandom novog selektora Borisa Rojevića. "Orlovi" se 14. aprila sele u Krakov, gde će 15. i 17. odigrati dve prijateljske utakmice sa selekcijom Poljske.

ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ПОЉСКУ: Нови селектор рукометаша Борис Ројевића у Ковилову први пут окупио играче, са којима се сели 14. априла у Краков

FOTO: RSS

Kormilar Srbije je na prekjučerašnjoj promociji istakao da će sedmodnevne pripreme i duele sa Poljskom, koji se neće snimati, iskoristiti da postavi novi sistem igre. Naglasio je i da ne može da računa na povređene igrače, da su Marsenić i Cupara bili sprečeni da dođu zbog porodičnih obaveza, tako da će tek uoči baraža za odlazak na SP 2025. sa Španijom pokušati sa tri treninga da uigra tim koji će izvesti na megdan "crvenoj furiji".

Jedan od prvih koji je došao u Kovilovo bio je Uroš Borzaš, koji je za sajt RSS istakao:

- Čast je i privilegija što sam ponovo na spisku i jedva čekam da krenemo u novi ciklus rada. Biće sigurno drugačije, najpre zbog novog stručnog štaba, ali verujem da ćemo se brzo uigrati i navići. Nadamo se dobrom početku, već na dvomeču sa Poljacima. Energija u ekipi je uvek bila dobra i to se neće promeniti, a svi smo dovoljno iskusni da se na sve promene u taktici i pristupu igri vrlo lako možemo adaptirati.

Bek makedonskog Eurfarma Pelistera se osvrnuo i na baraže mečeve sa "crvenom furijom" za odlazaka na SP 2025. godine:

- Ovo okupljanje nam je veoma važno jer ćemo pred Španiju imati malo vremena. Svesni smo da nismo favoriti, ali smatram da je to dobro za nas i da nam više prija ta uloga i pritisak na protivniku. Poljska će biti odlična priprema za Španiju. Pobedili su nas u januaru na turniru, ni jedni ni drugi nismo prošli grupu na prvenstvu i negde smo ujednačeni po kvalitetu i sigurno će biti dobra uvertira za majske akcije.

Od Milosavljeva do Đekića

ROJEVIĆ će na pripremama raditi sa: Dejanom Milosavljevim, Milanom Bomaštarom, Andrejem Trnavcem (golmani), Vanjom Ilićem, Markom Srdanoviće, Markom Nikolićem, Bogdanom Radivojević, Darkom Đukićem, Aleksom Tufegdžićem (krila), Draganom Pešmalbekom, Lukom Roganom, Markom Jevtićem (pivoti), Miloš Kosom, Urošem Borzašem, Miljanom Pušicom, Milanom Jovanovićem, Lazarom Kukićem, Matijom Nikolićem, Đorđem Đekićem, Uroš Kojadinovićem i Predragom Vejinom (bekovi).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu