JEDNA OD NAJVEĆIH ATLETSKIH ZVEZDA JEDVA ČEKA DOLAZAK U SRBIJU: Aregavi cilja zlato u Beogradu

S. R.

11. 03. 2024. u 16:30

SREBRO želi da pretoči u zlato. Drugi najbrži atletičar u istoriji na 10.000 metara Berihu Aregavi, želi da vicešampionsku mesto zameni najvišim mestom na podijumu na predstojećem SP u krosu 30. marta u Beogradu.

ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ АТЛЕТСКИХ ЗВЕЗДА ЈЕДВА ЧЕКА ДОЛАЗАК У СРБИЈУ: Арегави циља злато у Београду

FOTO: Atletski savez Srbije

Jedna od planetarnih zvezda "kraljice sportova", kod ušća Save u Dunav ima samo najveće ambicije. Prošle godine u Bathurstu (Australija), dva puta je bivao drugi u pojedničnoj i timskoj trci.

- Naporno sam radio jer sam znao da će biti jakih sportista, ali sa dobrim radom, treninzima, znao sam da mogu do medalje, što sam i ostvario.To je bio prvi put da sam se takmičio na svetskom krosu i četiri puta u nacionalnom krosu i bio sam veoma dobar. Na svetskom krosu osvojio sam srebrnu medalju, u nacionalnom krosu 3 puta zlatnu i jednu bronzanu. Na šampionatu sveta u krosu u Australiji, staza je bila teška, ali na kraju sam osvojio srebrnu medalju i bio sam zaista srećan zbog toga - priča za sajt SAS Etopljanin.

Momak iz Atsbi Vomberte, malog grada u regionu Tigraj u severnom delu svoje države bio je četvrtoplasirani na OI u Tokiju, kao i lane na SP u Budimpešti na 10.000 metara. Nekada treći as na planetarnom šampionatu do 20 godina u Tampereu, želi da probije led na najznačanijim nadmetanjima.

- Veliki cilj za mene u sezoni 2024. je nastup na SP krosu. Očekujem da ostvarim dobar rezultat i da trku završim na podijumu. Dolazim u Beograd da dam sve od sebe. Takođe u fokusu je nastup i na Olimpijskim igrama 2024. Na oba takmičenja gledam ka zlatnim medaljama i verujem da mogu do njih - kaže Aregavi.

Osim, što se profilisao u vrhu najduže discipline koje se trči na stadionu, pošto je najbrži Etopljanin, Berihu je svetski rekorder u trci na 5 kilometara, postavljenoj 31. decembra 2021. u Barseloni u vremenu od 12 minuta i 49 sekundi.

- Sve trke koje sam imao ranije su bile veoma interesantne, korisne, vredne i važne. Pripremao se i unapređujem svoje stanje i telo radeći u svojoj zemlji Etiopiji Adis Abebi prateći pravila i uputstva svog trenera koji je Iirefu Birhanu - ističe "crna gazela".

Zahvaljujući svom treneru ima jednostavan recept za uspeh.

- Najbolji recept je da budete u dobroj kondiciji i da imate dobru ishranu: pirinač, testeninu, jaje i meso i naravno vredno trenirati - konstatuje Aregavi.

Jaka konkurencija

- Sezona 2024. počela je sa dobrom motivacijom i inicijacijom za bolje rezultate nego ranije. Biće dobro i nadam se da ćemo videti dobre rezultate i nove jake trkače koji će se pojaviti u borbama za medalje, posebno na Olimpijskim igrama u Parizu - naglašava Aregavi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)