DONETA ŠOK ODLUKA ZA RUSKE SPORTISTE: Sve je dozvoljeno u Banjaluci!

Filip Milošević

22. 03. 2024. u 20:00

SVETSKO vodeće telo plivačkih sportova, "World aquatics", nema primedbi na učešće ruskih sportista na predstojećem međunarodnom turniru sledećeg meseca u Bosni i Hercegovini, saopštila je TASS-u služba za štampu pomenute organizacije.

ДОНЕТА ШОК ОДЛУКА ЗА РУСКЕ СПОРТИСТЕ: Све је дозвољено у Бањалуци!

Foto: Piksabej

Takmičenje je predviđeno da se održi u gradu Banja Luci u Bosni i Hercegovini krajem aprila. Vladimir Salnikov, predsednik Ruske plivačke federacije (RSF), rekao je ranije da neće biti ograničenja za ruske nacionalne plivače na turniru i da će im biti dozvoljeno da se takmiče pod bojama nacionalne zastave zemlje.

- Ovo takmičenje ne organizuje Vorld Akuatics - navodi se u saopštenju.

- Jedini ruski sportisti koji će moći da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Parizu su oni koji su registrovani kao pojedinačni neutralni sportisti. Svaki neutralni sportisti koji se takmiče na ovom događaju ili drugim događajima mogli bi da odrede vreme kvalifikacija za Pariz - dodaje se u saopštenju.

U martu 2023. Svetski vodeni sport (FINA do decembra 2022.) doneo je odluku da zabrani Rusiju i Belorusiju na predstojećim međunarodnim plivačkim takmičenjima FINA. Pre odluke Svetskog vodenog sporta u martu 2023. godine, Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je 28. februara 2022. izdao preporuke međunarodnim sportskim federacijama da zabrani sportiste iz Rusije i Belorusije da učestvuju na međunarodnim turnirima.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta sazvao je sastanak u Olimpijskoj kući u Lozani, u Švajcarskoj, 19. i 20. marta i nakon otvaranja u utorak odlučio je da zabrani sportistima iz Rusije i Belorusije da učestvuju u Paradi sportista, kao i isključio ih iz ukupnog plasmana medalja na Olimpijskim igrama 2024. MOK je, međutim, odlučio da ruski sportisti, koji imaju dozvolu za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama, neće biti primorani da potpišu dokumente koji osuđuju specijalnu vojnu operaciju svoje zemlje u Ukrajini.

BONUS VIDEO: KOLEKCIJA ZA DIVLjENjE: Upoznajte Kolumbijca i njegovu kolekciju od 8.000 dresova


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu