ZLATO I SREBRO ZA SRPSKE VESLAČE U HRVATSKOJ: Trijumf Smederevaca na Internacionalnoj regati Kroacija open

J. I.

09. 04. 2024. u 12:50

Veslači Smedereva vratili su se sa 40. Internacionalne regate Kroacija open, održane 6. i 7. aprila na Jarunu, sa zlatnom i srebrnom medaljom.

ЗЛАТО И СРЕБРО ЗА СРПСКЕ ВЕСЛАЧЕ У ХРВАТСКОЈ: Тријумф Смедереваца на Интернационалној регати Кроација опен

foto: N. Živanović

U osvajanju oba odličja učestvovao je perspektivni Lazar Živanović. On je prvog dana u juniorskom dubl skulu sa Milošem Lavircem iz Begeja osvojio srebrnu medalju, a u nedelju je u juniorskom četvercu bez kormilara osvojio zlatnu medalju. Posadu su, pored njega, činili Miloš Lvirac, Lazar Đurđević i Milan Cvetković. Drugi predstavnik VK Smederevo na ovoj veslačkoj smotri, junior Jovan Marinković je u konkurenciji 61 skifiste zauzeo 10 mesto, četvrto u B finalu. 

Ovogodišnja tradicionalna regata u Zagrebu okupila je više od 1000 veslača iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Gruzije, Italije, Letonije, Mađarske, Moldavije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Turske. 

Naredno iskušenje, koje očekuje veslače Smedereva, biće druga regata Kupa Srbije i prvo kolo Omladinske lige Srbije koje će se održati u Beogradu 20. aprila. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave