UZ PREKID OD POLA SATA, PARTIZANU TROFEJ POSLE 11 GODINA: Kako su crno-beli dobili Vojvodinu u finalu Kupa "Prof. dr Branislav Pokrajac"

Novosti online

13. 04. 2024. u 22:37

Otpisani rukometaši Partizana su posle 11 godina osvojili kup "Prof. dr Branislav Pokrajac". Crno-beli su u veoma dramatičnom finalu, posle sedmeraca u uzavreloj atmosferi novosadske dvorane SC "Slana bara" šokirali do sinoć nedodirljivu Vojvodinu sa 29:28 (8:13, 11:6, 2:2, 3:3 - 5:4). U regularnom toku bilo je 19:19, a posle produžetaka 24:24.

УЗ ПРЕКИД ОД ПОЛА САТА, ПАРТИЗАНУ ТРОФЕЈ ПОСЛЕ 11 ГОДИНА: Како су црно-бели добили Војводину у финалу Купа Проф. др Бранислав Покрајац

sajt rk partizan

Beograđani, koji su na golu imali fenomalnog Nemanju Marjanovića, su u odsudnim trenucima pokazali da imaju čelične živce. Prvo je Kojadinović 15 sekundi pre kraja regularnog toka izjednačio na 19:19, a potom su u produžecima za minut i po stigli 22:24. I tu nije bio kraj drame, jer je u poslednjoj sekundi drugog produžetka Marjanović odbranio sedmerac Vorkapiću. U penal seriji prva zvezda Novosađana Belorus Puhovski je pogodio prečku.

A posle prvog dela niko nije slutio da će prisustovati tročasvnoj drami. Posle izjednačnih prvih 10 minuta, Vojvodina je nametnula svoj ritam i u jednom trenutku vodila sa 13:7. U nastavku su Beograđani predvođeni kapitenom Zečevićem i Marjanovićem zaigrali odlučnije, hrabrije, ali im je domaćin dugo odlevao. Imao je branilac trofeja i 16:12, 17:15, da bi u finišu meča crno-beli izborili produžetke, a potom i da se raduju 12 Kupu.

Prekid od pola sata

FINALE je zbog divljana navijača jednog i drugog tima u 54 minutu prekinut. Pristalice Partizana i Vojvodine počele su da se gađaju, predmeti su padali na teren, tako da su sudije bile primorane da igrače pošalju u svlačionicu. Policija je stala između dve strane, čak je jedno vreme bila i na terenu. Ipak, na kraju su se strasti smirile i meč je bio nastavljen.

Marjanović najbolji igrač

ZA najboljeg rukometaša burnog finala proglašen je golman Partizana Nemanja Marjanović

VOJVODINA - PARTIZAN 28:29

DVORANA: SC "Slana bara" u Novom Sadu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kovač i Milosavljević. Isključenja: Vojvodina 14, Partizan 6 minuta. Sedmerci: Vojvodina 8 (5), Partizan 12 (7). Strelci sa penala: Đorđić, Vorkapić, Rogan i Tomić za Vojvodinu, a Mićić, Obradović, Zečević, Kojadinović i Popović za Partizan.

VOJVODINA: Lučin, Vorkapić 5 (4), Vukovljak, Aziz Aidi, Milenković 3, Sunajko, Pušica, Rađenović 4, Pešić 1, Tomić, Rogan 3, Đorđić 5 (1), Golubović 2, Puhovski 1, Nikolić, Trnavac (15 odbrana, 3 sedmerca).

PARTIZAN: Mihajlov, Markatatos, Jović, Šotić 2, Marjanović (12 odbrana 2 sedmerca), Barjaktarević, Kojadinović 5, Zečević 9 (6), Mićić 4 (1), Obradović 1, Popović 3, Peštić, Lazić, Šaponjić, Kovačević, Arsenić (6 odbrana).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)