SRPSKA LEGENDA VIŠAK ZA PARIZ: Veliki Bane Mitrović odlazi u penziju

Novosti online

16. 04. 2024. u 08:30

Svemu jednom dođe kraj, nekada bude onako kako čovek isplanira, a nekada se ipak život postara za drugačiji scenario. Naš čuveni vaterpolo golman Branislav Mitrović doneo je odluku o završetku karijere.

СРПСКА ЛЕГЕНДА ВИШАК ЗА ПАРИЗ: Велики Бане Митровић одлази у пензију

Foto: Profimedia

Naš proslavljeni vaterpolo golman Branislav Mitrović (39) odlučio je da na kraju aktuelne sezone završi igračku karijeru, u kojoj je branio boje Vojvodine, Partizana, Ferencvaroša, Debrecina, Egera, OSC-a, Vašaša i francuskog Turkoana.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije tu odluku je doneo posle razgovora sa selektorom Urošem Stevanovićem, koji mu je saopštio da neće bio deo tima na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

- Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima - rekao je Mitrović, koji je bio u sastavu u januaru na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, odnosno mesec dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Foto: Profimedia

Tada je prednost imao njegov mlađi kolega Radoslav Filipović, dok je pre godinu dana, na Svetskom šampionatu u Fukuoki, tandem sa Mitrovićem činio mnogo mlađi Vladimir Mišović. U oba slučaja je Mitrović kraj bazena bio velika podrška mlađim kolegama.

Iskusni Novosađanin je, kao što je i prirodno, ponikao u Vojvodini, za koju je nastupao do 2007. godine. Potom je tri godine igrao za Partizan, a od 2010. pa sve do 2023. je igrao u Mađarskoj. Najpre godinu dana u Ferencvarošu, potom tri u Debrecinu, četiri u Egeru, dve u OSC-u i tri u Vašašu. Prošlog leta je promenio sredinu i zaigrao je za francuski Turkoan, u kojem će, kako sada stvari stoje, završiti veliku karijeru.

Sa nacionalnom selekcijom, za koju je odigrao više od 200 utakmica, osvojio je i veliki broj medalja, među kojima su četiri evropska i jedno svetsko zlato, kao i dve olimpijske zlatne medalje, iz Rija 2016. i Tokija 2021. godine.

Upravo posle Olimpijade u Japanu, Mitrović je saopštio da tu neće staviti tačku na reprezentativnu karijeru, kao što su to u tom trenutku uradili njegovi saigrači, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Duško i Gojko Pijetlović.

Pre sedam godina je napisao i objavio knjigu "Preokret", o uticaju pravilne ishrane na uspešnu karijeru.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave