RUKOMETAŠICE DOBILE PROTIVNICE: Srbija u grupi sa Crnom Gorom, Rumunijom i Češkom na Evropskom prvenstvu

Tanjug

18. 04. 2024. u 20:01

ŽENSKA rukometna reprezentacija Srbije na šampionatu Evrope igraće u grupi B, u mađarskom Debrecinu, sa selekcijama Crna Gore, Rumunije i Češke, odlučeno je ovog četvrtka žrebom u Beču.

РУКОМЕТАШИЦЕ ДОБИЛЕ ПРОТИВНИЦЕ: Србија у групи са Црном Гором, Румунијом и Чешком на Европском првенству

FOTO: RSS

Srpkinje će prvi meč igrati protiv Crnogorki, sa kojima su bile u istoj kvalifikacionoj grupi, 29. novembra, a potom slede dueli protiv Češke (1. decembra) i Rumunije (3. decembra).

Selektor rukometašica Uroš Bregar istakao je da ne može da bude zadovoljan žrebom.

- Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat, ali sa samo golom razlike. Dobro se poznajemo, igramo sličan rukomet, ali su Crnogorke uvek neugodan rival. Takođe, dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu - istakao je Bregar za sajt RSS i dodao:

- Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. S obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu. Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman tim -  poručio je slovenački stručnjak.

Šampionat Evrope igra se od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

BONUS VIDEO: KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije