POSLEDNJA ŠANSA ZA PARIZ: Odbojkaši počeli pripreme za Ligu nacija, a tu se "vadi" olimpijska viza

S. K.

22. 04. 2024. u 17:50

LIGA nacija je poslednja šansa odbojkaškima da izbore plasman na Olimpijske igre. Zato ih, kako je na okupljanju primetio selektor Igor Kolaković, očekuje 12 velikih utakmica. Kormilar Srbije, po starom običaju, prvih dana ne može da računa na najiskusnije, jer mnogi nisu završili klupske obaveze. Zato će igrači dolaziti u etapama, a očekuje se da oko 1.maja budu kompletni. Jedino će Marko Podraščanin doći 10. maja.

ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА ПАРИЗ: Одбојкаши почели припреме за Лигу нација, а ту се вади олимпијска виза

FOTO: EPA

Selektoru su se danas javili: Vuk Todorović, Matija Milanović (tehničari), Nikola Meljanac, Luka Stanković (korektori), Pavle Perić, Veljko Mašulović, Davide Kovač (primači), Nemanja Mašulović, Aleksandar Nedeljković, Andrej Rudić (blokeri), Milorad Kapur i Dušan Jović (libero).

- Plan je da se ponovo okupljamo i etapama, jer neki igrači još igraju. Ruski klubovi su izašli u susret Urošu Kovačeviću, Petru Krsmanoviću i Marku Ivoviću i oslobodili ih obaveze da igraju poslednji turnir za plasman. Plan je da treniramo u Beogradu do 10. maja, kada odlazimo u Italiju na turnir koji se završava 13. Igraćemo dva puta sa Italijom i verovatno sa Argentinom. U Rio de Žaneiro putujemo 19. maja, jer tri dana kasnije protiv Irana startujemo u LN - istakao je selektor Igor Kolaković.

Odavno se zna da je cilj "orlova" u Ligi nacija izvade kartu za Pariz. Trenutno su na devetom mestu svetske rang liste, poslednjem koje garantuje olimpijsku vizu. Zadatak je odbraniti tu poziciju.

- Ovo takmičenje je naša poslednja šansa, tako da nas očekuje 12 velikih utakmica. Imamo svoje ciljeve, snove, znam i da nam je Kuba za petama, prete i Iran, Holandija i Turska. Kuba će biti jača nego lane, jer će se vratiti neki igrači. Zna se i da je ulog veliki - Olimpijske igre. Nadam se da ćemo se u sledećih mesec dana dovoljno osvežiti i spremiti za ono što je pred nama - naglasio je Kolaković.

Velika želja, ali i obaveza

TROFEJNI stručnjak je naglasio da je želja svih da se izbori Pariz:

- Igrači su to zaslužili svojim rezultatima, igrama u prethodnom periodi. Propustili smo poslednje dve Olimpijade. Pritisak sigurno postoji, ali naša velika želja, ali i obaveza je da se nađemo na OI. Zato ćemo se osloniti na iskusne igrače, jer nas očekuje 12 velikih utakmica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)