NIKAD NE ODUSTAJEMO: Rukometaši sutra u Novom Sadu u revanš meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo dočekuju Španiju

S. K.

11. 05. 2024. u 15:20

NEMA predaje, poručuju naši rukometaši. "Orlovi" sutra (17.00) u revanš meču baraža za odlazak na SP od 14. januara do 2. februara iduće godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj u Novom Sadu dočekuju Španiju. Dejan Milosavljev i drugovi se nadaju da će uz pomoć navijača u SPENS-u uspeti da nadoknade 28:32 iz prvog meča u Lalinu.

НИКАД НЕ ОДУСТАЈЕМО: Рукометаши сутра у Новом Саду у реванш мечу баража за одлазак на Светско првенство дочекују Шпанију

Foto: Profimedia

- U goste nam dolazi jedna rukometna velesila, višestruki svetski i evropski šampion koji u svojim redovima ima igrače svetske klase, jedan neverovatan tim rukometnih zvezda. Ipak, garanrujem da ćemo u revanšu dati i preko svog maksimuma. Ako svaki igrač pruži još pet ili 10 posto više, uz igru koju smo prikazali u prvom meču, nemamo čega da se bojimo. Radujemo se punom SPENS-u, to su momci svojim zalaganjem zaslužili. Voleli bismo da smo kompletni, ali igrači koji su ovde su zdravi i to je najvažnije, a u prvom meču smo dokazali da borbom nadoknađujemo izostanke. Kako god odigrali i koji god rezultat bude na kraju, ja sam ponosan na ekipu i na to kako se ponašaju, treniraju i odnose prema dresu reprezentacije - ističe selektor Boris Rojević.

Kormilar "orlova" je posebno pohvalio Predraga Vejina, koji je naknadno pozvan i u Lalin je stigao na dan utakmice. Ali, Kojadinović je bio spreman, tako da Vejin nije ulazio u igru.

- Nije želeo da čuje izvinjenje, rekao je da mu je uvek čast da bude deo reprezentacije, makar i na tribinama. Takav odnos prema svojoj zemlji i reprezentaciji pravi je primer i zahvaljujem se Peđi - ponosan je Rojević.

Srednji bek Lazar Kukić veruje da će pune tribine dodatno motivisati saigrače i njega:

- Ne sumnjam da će nam publika dati vetar u leđa u nameri da ostvarimo svoj cilj. Ostao je aktivan rezultat posle prve utakmice, a falilo nam je samo malo sreće i malo više snage u tim ključnim trenucima. Moglo je da bude i egal, da meč završimo sa manjom razlikom, ali mislim da smo pružili izvanrednu partiju, naročito u prvom poluvremenu. Uradili smo analizu i sada ispravljamo detalje u našoj igri, daćemo poslednji atom snage da preokrenemo rezultat i da obradujemo naciju.

Milosavljev: Borićemo se svim snagama

KAPITEN Dejan Milosavljev je podvukao da je ponosan na tim što se borio do poslednje sekunde u Španiji. Smatra da su igrali odlično u Lalinu i da su zaslužili bolji rezultat:

- Verujem da ćemo ispraviti greške iz prvog meča. Jako sam srećan što se bavimo samo sami sobom, ne toliko Špancima, već smo fokusirani na našu pripremu. To je veliki korak napred i mislim da je pravi, koji može da nam donese pozitivan rezultat. Radujem se punom SPENS-u i garantujem da ćemo se boriti svim snagama da pobedimo i izborimo SP.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice