SRPSKA SENZACIJA: Lajović izbacio šampiona Toronta sa mastersa u Sinsinatiju!

Novosti online

16. 08. 2023. u 20:52

SRPSKI teniser Dušan Lajović napravio je veliku senzaciju na mastersu u Sinsinatiju, pošto je u 2. kolu pobedio Janika Sinera sa 6:4, 7:6(4).

СРПСКА СЕНЗАЦИЈА: Лајовић избацио шампиона Торонта са мастерса у Синсинатију!

FOTO: EPA

Trenutno 66. igrač sveta uspeo je da eliminiše šampiona Toronta i šestog na ATP listi, pa otuda ovaj trijumf još više dobija na značaju.

Što se meča tiče bio je veoma uzbudljiv. Jedini brejk u prvom setu napravio je Lajović u sedmom gemu, a rivalu nije dozvolio nijednu priliku da mu oduzme servis.

Drugi set bio je još interesantniji. Italijan je propustio čeriti brejk lopte, a onda Duci u maratonskom gemu u kojem je odigrano 22 poena nije uspeo da iskoristi nijednu od tri šanse da dođe do brejka i prilike da servira za set.

Velika borba u Sinsinatiju se nastavila, ali Lajović je uspeo da slomi otpor Sinera u taj-brejku i trijumfuje posle dva sata i četiri minuta.

Vredi pomenuti da je srpski teniser u žlavni žreb ovog turnira morao upadne iz kvalifikacije. Potom je pobedio i Franciska Serundola (21. na ATP listi).

Dušan će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča Lorenco Sonego - Tejlor Fric.

Podsetimo, u 01.00 sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu učešće na mastersu u Sinsinatiju počinje i Novak Đoković. On igra protiv Alehandra Davidoviča Fokine, a ovaj meče moćiće te da pratite na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (5)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)