ĐOKOVIĆ PECNUO NADALA I FEDERERA: Lepše mi je sa mlađim kolegama, nego sa njima

Novosti online

22. 01. 2024. u 08:20

NOVAK Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Adrijanom Manarinom iz Francuske rezultatom 3:0 (6:0, 6:0, 6:3), a saznao je i ko mu je naredni protivnik u Melburnu.

ЂОКОВИЋ ПЕЦНУО НАДАЛА И ФЕДЕРЕРА: Лепше ми је са млађим колегама, него са њима

FOTO: Tanjug/AP

Tejlor Fric će na megdan najboljem teniseru u istoriji, nakon što je Amerikanac savladao Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:1 ( 7:6, 5:7, 6:3, 6:3).

A novinare je pred meč sa Amerikancom zanimalo da Novak prokomentariše izjavu Danila Medvedeva, koji je hvalio Srbina, odnosno otkrio kakav je u stvari Đoković. 

- Zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču sa Dejvis kupa u Nišu 2017. već ispričao, ali jako cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima - počinje Novak.

- Ja takođe imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je on dečko sa pravim vrednostima, i u pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos. Ja to vidim u svlačionici, a njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima.

FOTO: Tanjug/AP

 

Drugo pitanje se odnosilo na karijeru srpskog tenisera, odnosno da li bi više voleo da je karijeru završio sa Federerom i Nadalom, negoli sa sadašnjim klincima "belog sporta".

- Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili ako to ne budem uradio sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao, pogotovo Nadal, kao što sam već rekao i to se nikada neće promeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog zaista je neuporediva. Nemoguće je da bilo šta drugo trenutno to nadvlada – odnosno nemoguće je da odigram tih 60 mečeva sa Alkarazom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru - smehom prati poslednju rečenicu Novak.

- Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lep odnos. Alkaraz, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas, lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje, lepši je odnos i iskreno uživam u tome. Naš odnos je otvoreniji, oni su komunikativniji i, ukratko, lepše se slažem s njima - zaključuje zadovoljni Novak.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)