IZAŠLA NOVA ATP LISTA: Evo koliko Novak Đoković beži Karlosu Alkarazu i ko je glavna pretnja Srbinu na prvom mestu

Novosti online

29. 01. 2024. u 08:32

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 409. nedelju na vrhu ATP liste.

ИЗАШЛА НОВА АТП ЛИСТА: Ево колико Новак Ђоковић бежи Карлосу Алкаразу и ко је главна претња Србину на првом месту

FOTO: Tanjug/AP

Iako je izgubio od Janka Sinera u polufinalu Australijan opena, gde je branio titulu, Đoković je ostao prvi na listi i zbog poraza Karlosa Alkarasau četvrtfinalu Melburna.

Đoković na prvoj poziciji ima 9.855 bodova, 1.200 manje u odnosu na prethodnu listu, a na čelu teniskog karavana sigurno će ostati do 19. februara. Drugi je Alkaraz sa 9.255 bodova, sledi finalista Melburna Danil Medveded, dok je šampion prvog grend slema u sezoni Janik Siner četvrti na svetu sa 8.310 bodova. U top 10 su još Andrej Rubljov, Aleksandar Zverev, Holger Rune, Humbert Hurkač i Stefanos Cicipas.

Dobra vest za Đokovića je što njegov najbliži pratilac Karlos Alkaraz sada pred sobom ima dva turnira u Južnoj Americi gde brani ukupno 550 bodova (titula u Buenos Ajresu, pa finale Rija), a potom ima titule u Indijan Velsu, finale u Majamiju, titule u Barseloni i Madridu, pa samo treće kolo u Rimu pre Rolan Garosa.

S druge strane Đoković ima "luft" od 2.000 bodova u Americi jer nije igrao Indijan Vels i Majami, ali nema još potvrde da će igrati. Takođe, nije poznato ni da li će nastupiti u Dubaiju (od kraja februara) gde brani polufinale, odnosno 180 bodova.

Sve do Rolan Garosa, Novak Đoković ne brani veliki broj bodova i to je dobra vest za njegove ambicije kada je u pitanju prvo mesto na ATP listi, ali u ovom trenutku ga možda ne ugrožava najviše Karlos Alkaraz, nego Janik Siner koji brani nešto manje bodova u ovom periodu sezone. Ostaje samo da vidimo kada će se Đoković vraćati na teren pošto je istakao da mu mnogo nedostaje porodica i da je nesiguran kada će biti spreman.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je 41. igrač planete, a zbog rezulatata u Australiji imao je napredak od 19 mesta. Laslo Đere je pao za jedno mesto i sada je 34. igrač na planeti, dok je Dušan Lajović za dve pozicije lošije rangiran u odnosu na prethodnu listu i sada je 53. igrač na svetu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)