''NASTAVLJAM DA IGRAM TENIS JER GA VOLIM!'' Mari i pored serije loših rezultata ne razmišlja o kraju karijere

Filip Milošević

07. 02. 2024. u 13:44

Endi Mari, nekadašnji svetski broj jedan, od početka 2024. godine igra izuzetno slab tenis i ne uspeva nikoga da pobedi.

НАСТАВЉАМ ДА ИГРАМ ТЕНИС ЈЕР ГА ВОЛИМ! Мари и поред серије лоших резултата не размишља о крају каријере

FOTO: tanjug/AP

U utorak je izgubio od Tomaša Mahača na turniru u Marselju sa 2:0 (7:5, 6:4). 

- Odigrao je dobar meč, sjajno je servirao, bio veoma precizan, ali voleo bih da sam bolje vraćao servise - opisao je Mari svoj novi poraz.

Pre Mahača, Škot je ove godine gubio od Benoe Pera u Monpeljeu, Tomasa Ečeverija na Australijan openu i Grigora Dimitrova u Brizbejnu.

- Ono što se dešava na treningu ne mora uvek da se prenese na meč. Kada sam 2016. godinu završio kao broj 1 na svetu, trener mi je rekao da sam cele godine osvojio jedan ili dva seta na treninzima. Ove godine, osvojio sam skoro svaki, ali ne mogu da dobijem nijedan meč. A računaju se samo takmičenja. Možda bi trebalo da igram Čelendžere - kaže 49. igrač sveta.

Međutim, i pored serije loših rezultata Endi ne namerava da okači reket o klin.

- Najlakša stvar za mene bi bilo da završim karijeru. Ali nastavljam jer volim igru, volim da treniram. U ovom trenutku, bez sumnje, nije lako takmičiti se. Ali ono što se dešava neće uticati na moju karijeru. Nema serije poraza koja će promeniti ono što sam ostvario kada sam bio spreman i imao dva kuka. Ali kada gubiš mečeve, gubiš i samopouzdanje - zaključio je Mari.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije