LEPE VESTI: Evo šta poraz Karlosa Alkaraza znači za Novaka Đokovića

Novosti online

29. 03. 2024. u 09:04

Španski teniser Karlos Alkaraz poražen je u četvrtfinalu mastersa u Majamiju od Grigora Dimitrova 2:0 (6:2, 6:4) i tako je ostao bez potencijalno dragocenih bodova u borbi za prvo mesto na ATP listi.

ЛЕПЕ ВЕСТИ: Ево шта пораз Карлоса Алкараза значи за Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Bio je Dimitrov siguran tokom čitavog duela, četiri puta oduzimao servis rivalu, samo jednom ga izgubio i zasluženo je prošao u polufinale.

Upravo je polufinale branio Karlitos u odnosu na prošlu godinu, kada ga je u toj fazi zaustavio kasniji vicešampion Janik Siner, što znači da Špancu sledi gubitak bodova i da će Novak Đoković uvećati razliku na čelu renkinga od ponedeljka.

Porazom među osam najboljih Alkaraz je izgubio 160 poena u odnosu na prošlu godinu, a taj rezultat bi bio i veći da ove sezone nije uvećan fond poena koji teniseri dobijaju tokom turnira.

To znači da bi u slučaju da je odbranio polufinale Karlos osvojio dodatnih 40 poena, ali to nije bio slučaj.

Đoković će tako od ponedeljka na vrhu imati 1080 poena više u odnosu na njega, dok bi Janik Siner potencijalnom titulom na Floridi na trećem mestu imao samo 135 manje od Alkaraza!

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!