ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVOJE NAVIJAČE: Ne samo da je izgubio od Kaspera Ruda, već...

Novosti online

13. 04. 2024. u 19:18

Novak Đoković bi, svakako, želeo da su mu rezultati u 2024. godini bolji nego što jesu. Ali, jedna stvar se u toj crnoj seriji sada izdvaja.

ЂОКОВИЋ ШОКИРАО СВОЈЕ НАВИЈАЧЕ: Не само да је изгубио од Каспера Руда, већ...

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je izgubio od Kaspera Ruda u polufinalu mastersa u Monte Karlu i... iako to jeste senzacija, imajući u vidu i rejting, ali i činjenicu da nikada u životu do ove subote nije izgubio od pomenutog Norvežanina, na nešto valja ukazati.


Naime, Monte Karlo, koji je sam Nole pre šest dana nazvao "drugom kućom, jer su mu tu rođena deca", nije turnir na kome se srpski as može podičiti brojnim uspesima.


Zapravo, iako je i te kako ume da hara teniskim terenma širom sveta, ovaj masters je osvojio (za njega skromna, samo) dva puta.


I ne samo to.


Otkako je 2015. poslednji put bio šampion u Monte Karlu (pobedivši Tomaša Berdiha u finalu, i to nakon što je 2013. u borbi za trofej savladao Rafaela Nadala), Novak Đoković do ove subote nije prošao u polufinale ovog turnira.


Dakle, punih devet godina.


Naime, 2016. je ispao u drugom kolu (pobedio ga je Veseli), 2017. je poražen u četvrtfinalu (izbacio ga je Gofan), 2018. je ispao u trećem kolu (usped poraza od Tima), 2019. je ispao u četvrtfinalu (pobedio ga je Medvedev), 2021. je izgubio u trećem kolu (pobedio ga je Evans), 2022. je ispao već u drugom kolu (eliminisao ga je Davidovič Fokina), a 2023. je Nole ispao u trećoj rundi  (savladao ga je Museti).


Ovoga puta napravio je iskorak, prvi put od one titule iz 2015. stigao je do polufinala, ali sama činjenica da je u 2024. i bez titule i bez učešća u finala, a prošlo je više od trećine ove sezone - sigurno da ne sokoli njegove pristalice pred nastavak takmičenja.


A sledi onaj njen najburniji deo sezone: što se šljake tiče, tu je najveći turnir, svakako, Rolan Garos, potom sledi travnati grend slem, Vimbldon, pa povratak na šljaku, jer se na terenima Rolan Garosa igra olimpijski turnir...

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave