REKORDNO ASFALTIRANJE: Uz podršku države svakodnevno se vide novi putni pravci

V. M.

10. 10. 2022. u 13:52

SVI su izgledi da će 2022. godina biti godina najvećih uspeha u putnoj infrastrukturi grada Loznice. Uz podršku države i parama iz lokalnog budžeta kao pečurke posle kiše svakodnevno se vide novi putni pravci, asfaltiraju ulice u mesnim zajednicama gornjeg i donjeg Jadra, prigradskim i gradskim zonama i četvrtima, grade pešačke staze, postavljaju bankine, niču sportski tereni, kaže Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

РЕКОРДНО АСФАЛТИРАЊЕ: Уз подршку државе свакодневно се виде нови путни правци

v mitrić

- Posle opsežnih aktivnosti na sanaciji više ošetećenja usled elementarnih nepogoda na uređenju puta kroz mesnu zajednicu Kamenica, završeno je asfaltiranje deonice duge 330 metara i široke tri metra - kaže Petrović. - Taj put je pored Kameničke reke višedecenijska potreba za osamdeset domaćinstava koja su na pitomoj padini Cera i Iverka usled bujičnih nanosa često bila odsečena od glavne saobraćajnice na pravcu Joševa - Milina.

Ceo poduhvat započet je prošlog meseca kada je rečno korito na najnižem delu zacevljeno, što je doprinelo da se dodatno nasipom obezbedi i izravna drugi deo nekategorisanog puta prema kameničkom groblju.

Poseban značaj u svim poslovima oko putne infrastrukture daju, kako kaže čelnik grada na Štiri, zalaganja da se posipanjem rizle ili takozvanih bankina, urede obodne ivice kolovoza i doprinese većoj bezbednosti postavljanjem zaštitnih ograda i kanala za kišnicu.

Na području donjeg Jadra radovi na asfaltiranju su nastavljeni u Jadranskoj Lešnici u još dve seoske ulice – Starčevića i Skorića mali. U režiji Javnog preduzeća Loznica razvoj, čiji je direktor Nikola Dragićević neprestano na terenu, sa saradnicima, Preduzeće za puteve iz Valjeva sutra nastavlja asfaltiranje ulica u Tršiću i Voćnjaku.

BONUS VIDEO - Kanjon Tare - Rekonstrukcija kretanja automobila u kom su bili stradala majka i nestala deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima