NOVI SAD DOMAĆIN DRUGE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O NAPREDNOJ PROIZVODNJI I PRERADI: "Nauka izvan granica", najnovija tehnološka dostignuća

Z. GRUMIĆ

20. 10. 2022. u 15:56

MEĐUNARODNA naučna konferencija o naprednoj proizvodnji i preradi „ICAPP 2022-2nd International Conference on Advanced Production and Processing“ okupila je danas u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu 260 naučnika iz 16 zemalja.

НОВИ САД ДОМАЋИН ДРУГЕ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ О НАПРЕДНОЈ ПРОИЗВОДЊИ И ПРЕРАДИ: Наука изван граница, најновија технолошка достигнућа

Grad Novi Sad Pres služba

Pozdravljajući učesnike dvodnevnog skupa, član novosadskog Gradskog veća Zdravko Jelušić im je poželeo sreću u radu i, kako je istakao, što čvršće umrežavanje.

- Kroz to umrežavanje naš Univerzitet će dalje napredovati a time će i Grad Novi Sad biti još svetlija tačka na naučnoj mapi Evrope i sveta – rekao je Jelušić i dodao da veruje u to da će konferencija dati veliki doprinos u istraživanjima u oblastima prehrane, farmacije, energetike i zaštite životne sredine.

Kako je navedeno u saopštenju, ICAPP konferencija čiji je moto „Nauka izvan granica“, posvećena je najnovijim dostignućima i otkrićima u prehrambenoj tehnologiji, biotehnologiji, nutrijentima i farmaceutskim proizvodima, inženjerstvu materijala, inženjerstvu u preradi nafte, inženjerstvu životne sredine, hemijskom inženjerstvu i održivom razvoju.

Cilj tog skupa je da okupi inženjere iz različitih oblasti industrije i nauke, da podstiče umrežavanje, stvara nove ideje za dalja zajednička istraživanja, kao i da inicira prijave novih projekata i inovacija.

BONUS VIDEO - VAR REAGOVAO U HUMSKOJ: Da li je lopta prešla gol liniju?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!