„KORALINA“ DIŽE ZAVESU: Dvanaest predstava na Novosadskim pozorišnim igrama za decu

J. SIMIĆ

01. 05. 2023. u 19:07

DRUGI međunarodni festival za decu "Novosadske pozorišne igre” biće održane od 8. do 15. maja u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

„КОРАЛИНА“ ДИЖЕ ЗАВЕСУ: Дванаест представа на Новосадским позоришним играма за децу

Pozorište mladih

Prolog programa je planiran za 7. maj (19.00) kada će biti izvedena pretpremijera predstave “Koralina” koja će biti uvrštena u prateći program narednog dana, 08. maja (11.00) i istog dana  kao premijera od 19 sati. Takođe, prateći program festivala podrazumevaće i promociju knjige 9. maja  – “Uvod u pozorišnu umetnost” dramaturga, teatrologa i selektora “Sterijinog pozorja”  Milivoja Mlađenovića.

Kako navode organizatori, drugo izdanje festivala  “biće uistinu neka vrsta geometrije duše, kako kaže naslov jedne od predstava, raskošno razotkrivanje sveta kakvog (ne) poznajemo”. U selekciji je 12 predstava za scenu Pozorišta mladih, koje donose čudesne priče o životu.

Iz Budimpešte na festival  stiže “San letnje noći” Vilijama Šekspira,iz Rijeke dolazi ansambl  komada “Zamrznute pjesme” dok iz  Celja prednovosadsku publiku stiže  “Koza na sudu u Višnjoj gori”.Na pozorišnim igrama nastupiće banjalučki teatar sa predstavom  „Bio jednom jedan lav” kao i „Ronja-kćerka razbojnika” iz Skoplja.

U okviru programa biće odigrane i produkcije : „Kada je sve bilo zeleno” (Tel Aviv, Izrael), iz Beograda stižu dve predstave – „Mogućnost zabavljanja kod ptica” i “Hajdi”, dok iz španskog Gijona – “Geometrija duše”.Iz Podgorice gostuje predstava  „20.000 milja pod morem” prema čuvenom romanu Žila Verna,zatim  „Alisa u svetu ogledala” iz Varne (Bugarska) po delu Luisa Kerola, kao i “Klovnovske kuće” iz Berlina.

- Naša preporuka je:ne propustiti nijednu predstavu, jer život je jedan, a duša se meri sada, od 8. do 15. maja, samo u Pozorištu mladih – poziv je iz Pozorišta mladih u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)