DVE PRIJAVE VRŠNJAČKOG NASILJA: Podaci lokalne mreže u Vranju

J. S.

20. 05. 2023. u 11:16

LOKALNA mreža za borbu protiv vršnjačkog nasilja u Vranju usvojila niz mera sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja Među njima je i pokretanje telefonske linije 064 859 08 62 koja je namenjena za prijavu nasilja, a pozivi mogu biti anonimni.

ДВЕ ПРИЈАВЕ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА: Подаци локалне мреже у  Врању

Foto: J.S.

- Zaključno sa  19. majem bile su dve prijave. Jedna prijava nije bila sa teritorije našeg grada, te smo dali povratnu informaciju u vidu kontaktiranja službi na državnom nivou. U drugom slučaju, odmah nakon prijavljivanja, obaveštena je škola radi preduzimanja mera iz svoje nadležnosti, sa preporukom da u slučaju potrebe budu uključene i druge nadležne službe – kaže Luka Trajković, koordinator Kancelarije za mlade, koja je je svojevrsnik posrednik između onih koji prijavljuju i nadležnih institucija.

Foto: J.S.

 

On podseća da je oaj broj telefona dostupan 24 časa i namenjen je isključivo  za  prijavu vršnjačkog nasilja.

- Po prijavi, koriste se resursi lokalne mreže i drugih relevantnih institucija, odnosno profesionalaca koji procenjuju potrebno postupanje u konkretnom slučaju, odnosno efikasnije povezivanje nadležnih službi – pojašnjava Trajković.

Grad Vranje doneo je odluku o formiranju pomenute mreže zbog nekoliko slučaja vršnjačkog nasilja u gradu koji su prilično uznemirili javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!