NOVI DOM ZA 20 PORODICA: U Vrnjačkoj Banji uručeni ključevi stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH

G. ĆIROVIĆ

20. 05. 2023. u 07:00

U VRNjAČKOM naselju Duboki potok, uz prigodnu svečanost, uručeni su ključevi 20 novovoizgrađenih stanova namenjenih porodicama izbeglih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

НОВИ ДОМ ЗА 20 ПОРОДИЦА: У Врњачкој Бањи уручени кључеви станова за избеглице из Хрватске и БиХ

G.Šljivić

Ovi stanovi u Vrnjačkoj Banji izgrađeni su u okviru Potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa (RSP) u Srbiji čiji je cilj da se obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Program se sprovodi uz podršku OEBS i UNHCR, finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, kao i SAD i zemalja zapadne, centralne i južne Evrope.

G.Šljivić

Uručenje ključeva izbegličkim porodicama

- Sa dve kćerke sam izbegla iz Hrvatske 1995. godine, a devet godina kasnije smo se doselili u Vrnjačku Banju radi školovanja dece. Od tada smo živeli u privatnom smeštaju među dobrim ljudima koji su nas prihvatili. Iza nas su teške godine, ali odlučili smo da gledamo samo napred. Jedna od najlepših stvari koja nas je zadesila U Srbiji je što smo se konačno skrasili i dobili svoj krov nad glavom - rekla je Branka Večerina primajući ključeve svog novog stana.

G.Šljivić

Branka Večerina (desno) prima ključeva novog stana

Uz čelnike lokalne samouprave i predstavnike državnih i međunarodnih organizacija i institucija, uručenju ključeva prisustvovali su i Nataša Stanisavljević, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Gerhard Salzer, predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i Stefani Krause, zamenik predstavnika Visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice.

G.Šljivić

Nataša Stanisavljević, komesar za izbeglice i migracije

- Dodela stambenih rešenja izbegličkim porodicama i pružanje novog doma ljudima koji su bili priseljeni da napuste svoja ognjišta zbog ratnog sukoba, progona ili drugih teških okolnosti, jedan je od najvažnijih ciljeva našeg Komesarijata – naglasila je Nataša Stanisavljević, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije. - Uz podršku partera nastavićemo da kontinuirano radimo na obezbeđivanju dostojnog i trajnog smeštaja za ugrožene porodice kako bi im omogućili sigurniji i bolji život.

G.Šljivić

Korisnici novih stanova u Vrnjačkoj Banji

STAMBENI BLOK

UKUPNA bruto površina novosagrađene zgrade sa 20 stanova za izbegličke porodice je nešto više od hiljadu kvadratnih metara, a vrednost obavljenih radova iznosila je oko 560.000 evra. U ovom, novom stambenom bloku, prema rečima Bobana Đurovića, prerdsednika vrnjačke opštine, u toku je i završna faza izgradnje još jedne stambene zgrade namenjene socijalno ugroženim porodicama sa teritorije Vrnjačke Banje i već se priprema njeno useljenje.

G.Šljivić

Predsednik vrnjačke opštine Boban Đurović i Nataša Stanisavljević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo