SMOTRA ĆIRILIČNE PISMENOSTI : U Titelu 21. put održana manifestacija „Čitaj, lepo piši“

Z. GRUMIĆ

25. 05. 2023. u 13:38

„ČITAJ, lepo piši“, tradicionalna, 21. po redu smotra ćirilične pismenosti u biblioteci „Stojan Trumić“ u Titelu, ove godine je okupila više od 150 učenika iz 35 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije i Republike Srpske.

СМОТРА ЋИРИЛИЧНЕ ПИСМЕНОСТИ : У Тителу 21. пут одржана манифестација „Читај, лепо пиши“

B.T.

Oni su predstavili svoje pismene i likovne radove, pokazali umeće u ćiriličnoj kaligrafiji, kazivali stihove…

- Najvažnije je da su upoznali i se družili, razmenjivali štiva, razgovarali sa našom pesnikinjom Mirjanom Bulatović...- kaže Goran Popović, direktor biblioteke koji je sa svojih šestoro saradnika održao tradiciju organizacijom posebne manifestacije.- Za najbolji školski pismeni zadatak u konkurenciji osnovnih škola pobednik je Anđelka Gajić, škola „Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka a u konkrenciji srednjih, Ivana Jovanović iz „13. beogradske gimnazije“. Od stotinu prispelih kaligrafskih i likovnih radova, nagrađeno je 35 učenika. Nagrađenima su uručene diplome i knjige. Predali smo učenicima 130 knjiga naših pisaca štampanih na ćirilici.

Među učesnicima bili su đaci i nastavnici osnovnih škola „Milan Ilić- Čiča Šumadijski“ iz Han Pijeska i „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice.

- Pored radova na srpskom jeziku imali smo i pismene radova na rusinskom i bugarskom jeziku, učenika osnovne i srednje škole „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura i Gimnazije iz Bosilegrada što je obogatilo našu manifestaciju. Svi zajedno smo ponosni što već 21 godinu održavamo tradiciju i negujemo ćirilicu i naš jezik. Izložba likovnih radova u galeriji "Stojan Trumić" biće otvorena za posetioce do 20. juna- kaže Popović.

Poštovanje

- Prezadovoljni smo odzivom učenika i nastavnika, s obzirom na to da nas je sve zadesila velika tragedija u Beogradu i Mladenovcu. Nastradalima smo minutom ćutanja odali poštu, a sva deca koja su učestvovala pokazala su izuzetno lepo vaspitanje i ponašanje. Kažem, mnogo lepo je bilo videti ih kako kazuju stihove, druže se, zapisuju u svoje sveske i telefone adrese i brojeve novih drugara...- ističe Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!