„MALI SVET“ U POZORIŠTU: Festival umetničkog stvaralaštva za decu i mlade u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

02. 06. 2023. u 12:32

PREDSTAVOM „Pitam se, pitam, koliko sam bitan“ beogradskog Pozorišta „Boško Buha“, u Kraljevačkom pozorištu u ponedeljak, 5. juna, počeće prvi Festival umetničkog stvaralaštva za decu i mlade „Mali svet“.

„МАЛИ СВЕТ“ У ПОЗОРИШТУ: Фестивал уметничког стваралаштва за децу и младе у Краљеву

G.Šljivić

Ovaj Festival, podsećamo, prvobitno je trebalo da bude održan početkom prošlog meseca ali je odložen zbog tragičnih događaja koje su tih dana zadesile i potresle Srbiju.

Ovom prilikom, publika će na sceni Kraljevačkog pozorišta moći da pogleda ukupno šest predstava, i to u dva termina, dok je za kraj predviđen poetsko-muzički program „Naš mali svet“. Osim toga organizatori su pripremili i bogat prateći programi i za mališane iz kraljevačkih okolnih sela.

- Planirane su predstave i druženja sa pesnicima Dejanom Aleksićem i Todetom Nikoletićem u naseljenim mestima na teritoriji Kraljeva, pa ćemo tako putovati i 40 kilometara van grada. Naravno, ne idemo praznih ruku, već na poklon nosimo knjige prijateljstva koje su donirali đaci OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“. „Mali svet je festival raosti, druženja i humanosti, pa će za sedam dana biti izvedeno ukupno 27 programa – kaže Miodrag Dinulović, direktor Kraljevačkog pozorišta.

G.Šljivić

 

Uz promociju profesionalnog umetničkog stvaralaštva namenjenog deci i mladima, pre svega u pozorišnoj umetnosti, kao i u književnosti, muzičkoj i likovnoj umetnosti, „Mali svet“ posvećen je i uspomeni na glumicu Ružicu Stepanović Aleksić koja je sedamdesetih godina prošlog veka osnovala i više od decenije uspešno vodila prvo dečje pozorište u Kraljevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)