"NOVA SOKOLANA" ZA ĐAKE I SPORTISTE: U Čačku svečano otvorena nova, multifunkcionalna sportska dvorana

V.N.

15. 06. 2023. u 10:35

GRAD na Moravi dobio je novu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu, koja će nositi naziv "Nova Sokolana", a sadrži fiskulturnu salu u prizemlju - namenjenu učenicima Ekonomske škole - dok je na spratu trenažni centar za kontaktne sportove.

НОВА СОКОЛАНА ЗА ЂАКЕ И СПОРТИСТЕ: У Чачку свечано отворена нова, мултифункционална спортска дворана

Foto: Printskrin/FK SLAVIJA-PIVNICE

U prisustvu gradonačelnika Miluna Todorovića, objekat je svečano otvorio ministar sporta Zoran Gajić, koji je čestitao gradskom rukovodstvu, direktoru Ekonomske škole Vladanu Nicoviću i predsedniku Karate federacije Srbije Slavoljubu Piperu na ovako, kako je istakao, "inteligentnom rešenju".

- U sportu je lepo ono što je funkcionalno, a u ovoj sportskoj dvorani mogu da se organizuju i časovi fizičkog vežbanja, i sportski treninzi, a postoje i uslovi za šampionski trening, koji vodi do zlatnih medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, što vam od srca želim - poručio je Gajić, obraćajući se učenicima Ekonomske škole i članovima KK Borac, uz napomenu da su sredstva obezbeđena u saradnji najvišeg državnog rukovodstva i čelnika lokalne samouprave.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podsetio je da potreba za fiskulturnom salom za Ekonomsku školu, ali i dvoranom za kontaktne sportove postoji decenijama unazad, jer su se ove aktivnosti obavljale u neuslovnim prostorima. Kako je rekao, "Nova Sokolana" - koja je koštala 178 miliona dinara - dobila je taj naziv upravo zbog toga što se nalazi tik uz najstariji Sokolski dom u Srbiji, koji datira od 1912.

- Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 2018, primio našeg karatistu Stefana Joksića i predsednika Karate federacije Srbije Slavoljuba Pipera, obećao da će Čačak biti jedan od tri trenažna centra za kontaktne sportove. To je ispunio uplatom 80 miliona dinara u naš budžet, a još oko 100 miliona dinara obezbedili smo sami. Zahvalan sam svim svojim saradicima, koji su u proteklih pet godina radili na tome da se danas ovde nalazimo, ali najviše sam srećan zbog naših učenika i mladih sportista, jer su konačno dobili svoj prostor, na najvišem mogućem nivou.

- Trenažnim centrom i čitavim sadržajem ove multifunkcionalne dvorane, stvaramo uslove da mladi iz čitave Srbije imaju gde da treniraju i pripremaju se za najznačajnija takmičenja - zaključio je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo