POPLAVA U PARAĆINSKOJ OPŠTINI: NJive pod vodom u atarima Drenovca i Sikirice

Зорана Рашић
Zorana Rašić

17. 06. 2023. u 17:23

ZBOG izlivanja Jovanovačke reke propao je sav ovogodišnji trud poljoprivrednika u ataru Drenovca i Sikirice, a deo lokalnog puta Drenovac – Donji Katun je pod vodom i zatvoren je za saobraćaj.

ПОПЛАВА У ПАРАЋИНСКОЈ ОПШТИНИ: Њиве под водом у атарима Дреновца и Сикирице

Foto: Opština Paraćin

U Davidovcu ima ugroženih domaćinstava zbog izlivanja takozvane jaruge, dok je u tom selu Grza pod kontrolom. Do izlivanja ove reke došlo je kod mosta prema Lešju, ali za sada bez veće opasnosti, kažu u Štabu za vanredne situacije opštine Paraćin.

Nivo Krežbinačkog potoka, koji ugrožava to selo, trenutno je opao, a pod kontrolom je i bujični vodotok u podjuhorskom selu Potočac, koji je početkom ove sedmice naneo ogromnu materijalnu štetu domaćinstvima i putnoj infrastrukturi.

U selu Striža mehanizacija i nadležne službe danas će završiti čišćenje i profilisanje korita potoka, a situacija na terenu se neprekidno i dalje prati.

Prema rečima Saše Ružića, člana opštinskog Štaba za vanredne situacije, ekipe iz paraćinske opštine trenutno su priskočile u pomoć opštini Ćićevac sa tri pumpe za izvlačenje vode  jer su u Pojatu dve kuće poplavljene.

Što se tiče samog grada Paraćina, nema značajnijeg porasta vodostaja Crnice i za sada ne preti opasnost od njenog izlivanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)