KRUŽNI TOK VEĆA SIGURNOST: Nakon rušenja nadvožnjaka u Kostolcu, Prvomajska ulica se obnavlja i dobija kružni tok

D. NOVKOVIĆ

27. 06. 2023. u 11:31

POSLE uklanjanja starog, dotrajalog nadvožnjaka, u Kostolcu su počeli radovi na rekonstrukciji Prvomajske ulice i izgradnji kružnog toka, u koje će biti uloženo 58,7 miliona dinara.

КРУЖНИ ТОК ВЕЋА СИГУРНОСТ: Након рушења надвожњака у Костолцу, Првомајска улица се обнавља и добија кружни ток

Gradska uprava Požarevca

Deonica na kojoj se radi duga je oko 300, a široka šest metara i predviđena je za odvijanje dvosmernog saobraćaja. Osim novog kolovoza, ulica će dobiti i trotoare od betonskih behaton ploča, a izgradiće se i biciklističke staze.

- Shodno obećanjima da će lokalna samouprava svaki deo grada Požarevca podjednako razvijati, jedan od onih na koje ćemo biti posebno ponosni, svakako će biti i budući izgled Prvomajske ulice - izjavio je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović prilikom obilaska radova. - Oni će, između ostalog, obuhvatiti i izgradnju nove mreže kišne kanalizacije, koja će se račvati kroz četiri ulice.

Trotoari i biciklističke staze

PRVOMAJSKA ulica obnavlja se na deonici koja se proteže između ulica Karađorđeve i Bože Dimitrijevića. Ona će imati trotoare minimalne širine po 2,5 metara, kao i obostrane biciklističke staze širine po jedan metar. Novi kružni tok koji se gradi u sklopu obnove Prvomajske, nalaziće se na mestu njenog ukrštanja sa Ulicom Nikole Tesle.

Uradiće se i javna rasveta, koju će činiti svetiljke sa LED izvorima, montirane na čeličnim stubovima, a njihovo napajanje obavljaće se podzemnim kablovima. Takođe, predviđeno je i novo zelenilo, kao i postavljanje autobuskog stajališta isred škole.

Kružni tok koji se gradi znatno će doprineti bezbednosti vozača i pešaka, kao i saobraćajnom rasterećenju okolnih ulica. Rok za završetak navedenih radova u centru Kostolca iznosi 146 radnih dana.

U Prvomajskoj ulici nekad se nalazio nadvožnjak, dug 160 metara, koji se protezao iznad železničkih koloseka. Zbog njegove dotrajalosti i opasnosti po vozače i pešake, on je u septembru 2018. godine zatvoren za saobraćaj. Krajem februara 2022. godine, počeli su radovi na njegovom uklanjanju, uz pomoć Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu, uz najavu da će se na toj lokaciji izgraditi kružni tok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove