U PORTI MANASTIRA "GRAČANICA": Sinoć održan tradicionalni izbor za najlepšu Kosovku devojku

D. Z.

27. 06. 2023. u 22:38

MILICA Ivanović iz Gračanice izabrana je za najlepšu Kosovku devojku na tradicionalnoj 31 po redu manifestaciji koja je sinoć održana u porti manastira Gračanica.

У ПОРТИ МАНАСТИРА ГРАЧАНИЦА: Синоћ одржан традиционални избор за најлепшу Косовку девојку

foto d.z.

Za prvu pratilju izabrana je Anđela Staletović iz Štrpca , a mesto druge pratilje , žiri u petočlanom sastavu među kojima je bila i dr Vesna Jugović de Vinča predsednica organizacije Mis Srbije, dodelio je Milani Stevanović iz Goraždevca.

- Nisam očekivala pobedu i vrlo sam uzbuđena što baš ja predstavljam moju Gračanicu. Konkurencija je bila jaka, sve devojke su bile prelepe- istakla je ovogodišnja pobednica a ove godine za titulu najlepše KOsovke devojke takmičilo se devet devojaka sa KOsova i Metohije.Ovoj manifestaciji koja je jedna od posećenijih u okviru Vodovdanskih svečanosti koje organizuje ovdašnji Dom kulture prisustvovali su episkop raško-prizrenski Teodosije, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, lokalne samouprave i institucija... -Bila je velika čast i odgovornos jer 31 godina je kako postoji ova manifestacija izbor za Kosovku devojku, mnogo duže nego što mi imamo licencu za mis sveta.Petoro nas je petoro u žiriju i svi smo glasali za Milicu Ivanović iz Gračanice –istakla je dr Vesna Jugović De Vinča, novinar i predsednica organizacije Mis Srbije sa svetskom licencom.Ona je dodala da je nositi tu titulu je jako vredna stvar i da Kosovka devojka treba biti uzor za sve mlade devojke i mlade generacije, da u svetu mora biti naš ambasador lepote . Učesnici sinoćnje manifestacije bili su Ansambl narodnih igara i pesama KiM „Venac“ , hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ – Priština, mlade vokalne solistkinje Kosova i Metohije u pratnji Nemanje Đorđevića, KUD “Slavuj” – Novi Badovac, KUD “Branko Medenica” – Ugljare, KUD „Kopaonik“ – Leposavić, a gost večeri bila je Katarina Bogdanović sa orkestrom. Inače, organizator manifestacije je Dom kulture „Gračanica“, a pokrovitelj Kancelerija za KiM , dok su manifestaciju pomogli: Skupština Grada Priština, Opština Gračanica, Sindikat i JP ovršinski kopovi i Sindikat i JP Termoelektrane Kosovo – Obilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)