KVALITET VODE U OPŠTINI KLADOVO: Voda sa pet česmi ispravna, a sa ostalih pet nije

S. M. J.

06. 07. 2023. u 15:02

KVALITET voda sa javnih česmi i izvora na teritoriji opštine Kladovo pokazao je da se voda može koristiti za piće sa pet česmi, a da se sa ostalih pet ne preporučuje za ljudsku upotrebu.

КВАЛИТЕТ ВОДЕ У ОПШТИНИ КЛАДОВО: Вода са пет чесми исправна, а са осталих пет није

Foto: Arhiva Novosti

Od deset kontrolisanih javnih česama i izvora u opštini Kladovo, voda je ispravna i može se koristiti za piće sa pet, dok je na preostalih pet mikrobiološki neispravna te se ne preporučuje za ljudsku upotrebu, navode u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara.

Rezultati najnovije analize pokazali su da se za piće može koristiti voda sa arterske česme u centru grada, na plaži, kao i sa česme kod baraka u Kladovu, sa kaptiranog izvora „Pemci“ i sa seoske česme „La fntna“ u Maloj Vrbici.

Voda sa kaptiranih izvora kod Lolića u Kostolu, „Marićevića“ i „Vojinovića“ u Kladovu, seoske česme ispod „Čuke“ u Podvrški i sa arterske česme u naselju Rit u Kladovu fizičko-hemijski je ispravna, ali je mikrobiološki neispravna zbog prisustva streptokoka fekalnog porekla i koliformnih bakterija fekalnog porekla, pa se kao takva ne sme koristiti za ljudsku upotrebu, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu