PRIJAVA ZBOG ZAGAĐENJA: Za čistiji vazduh u gradu na Veternici

I. M.

11. 07. 2023. u 14:49

Glavni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu podneo je Privrednom sudu u ovom gradu optužni predlog protiv ovdašnje Ustanove za odrasle i starije zbog dva privredna prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha.

ПРИЈАВА ЗБОГ ЗАГАЂЕЊА: За чистији ваздух у граду на Ветерници

Foto: I.Mitić

Optužni predlog je podnet protiv ustanove, kao pravnog lica, i zakonskog zastupnika ustanove, kao odgovornog lica, a po prijavi koju je podnela leskovačka Gradska uprava odnosno njen Odsek za poslove inspekcije za zaštitu životne sredine.

Ne navodeći o kojoj ustanovi se radi tužilaštvo je saopštilo da se okrivljenima stavlja na teret da su u decembru prošle godine koristili postrojenje za sagorevanje tako da se ispuštaju zagađujuće materije odnosno ugljen monoksid u vazduh u količini većoj od graničnih vrednosti emisije.

Okrivljeni se terete i zbog toga što za prethodne tri godine nisu obezbedili propisana povremena merenja emisije preko ovlašćenog pravnog lica, a to je trebalo da se čini dva puta godišnje.

Za ovaj privredni prestup propisane su novčane kazne koje se za pravno lice kreću u rasponu od 1,5 do tri miliona dinara, a za odgovorno lice u rasponu od 100.000 do 200.000 hiljada dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)