OVE SEZONE BEZ KUPAČA: Vranjanci ovoh leta neće moći da se rashlađuju na popularnoj "Koštani"

J. S.

18. 07. 2023. u 16:57

JEDNO od omiljenih gradskih kupališta u Vranju, bazen u okviru sportkih objekata, koji Vranjanci zovu onako kako mu je bilo prvobitno ime „Koštana“, ove godine nije otvoren.

ОВЕ СЕЗОНЕ БЕЗ КУПАЧА: Врањанци овох лета неће моћи да се расхлађују на популарној Коштани

Foto:J.S.

Iako je bilo planirano da sezona kupanja počne krajem juna, tehnički problemi, ali i planovi oko izgradnje novog kompleksa, doveli su do toga da ove godine nema kupanja na ovom otvorenom bazenu.

Boban Mladenović, direktor Javne ustanove Sportski objekti, u okviru kojih radi bazen, kaže da je važna investicija u toku i da će Vranjanci dobiti mnogo više od par meseci kupanja.

- Bili smo voljni da otvorimo bazen pre početka planiranih građevinskih radova, ali dotrajala instalacija dovela je do toga da bazen gubi vodu i da je voda stalno hladna, tako da smo odlučili da ovu sezonu posvetimo realizaciji važnog projekta zahvaljujući kome će biti pored otvorenog biti izgrađen i zatvoreni bazen – kaže Mladenović.

On se izvinjava Vranjancima zbog oga što ovog leta neće biti kupanja, ali podseća da je ovaj bazen pušten u rad još 1974. godine i da je od tada bilo samo minimalnih ulaganja.

Sa druge strane Mladenović ne može precizirati kada će tačno početi građevinski radovi, ali kako kaže projekat je u potpunosti spreman.

Foto:J.S.

 

Grad Vranje je u oktobru 2021. godine rapisao tender za izradu projekta za dogradnju postojeće sportske hale i izgradnju kompleksa otvorenog i zatvorenog bazen. Planirana je dogradnja objekta zatovorenog bazena dimenzija 25x33 metara i još jednog manjeg bazena dimenzija 8x25 metara uz severnu stranu sportske hale. Bezenski kompleks će takođe imati i tribinu za 200 gledalaca.

Kompleks bazena na otvorenom sastojaće se od bazena za kupanje odraslih sa platoom za sunčanje, zatim bazena za malu decu, partećih pešačkih komunikacija sa zelenim površinama i uređenim mobilijarom, predviđeno je idejnim rešenjem.

Foto:J.S.

 

Više puta najavljivana investicija, prezentovano idejno rešenje i gotov projekat su ono što je do sada urađeno od procedure. Nije precizirano kada će početi radovi, a još manje od kada će Vranjanci moći da se kupaju tokom cele godine.

U Vranju postoji još jedan bazen  „Jumkov“, sezona kupanja je u jeku, a za večernja okupljanja traži se ulaznica više. Vranjanci se osim na ovom bazenu rado kupaju u susednoj Vranjskoj Bannji koja jedina u okrugu ima zatvoreni bazek kao i u Vladičinom Hanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom