SANJA IZLEČENJE I DA BUDE UČITELJ: Aleksandar Kizić iz Varvarina hrabro se bori sa multiplom sklerozom

S.BABOVIĆ

20. 07. 2023. u 11:52

ALEKSANDAR Kizić (22) iz Varvarina već dve godine boluje od multiple skleroze, ali se hrabro bori, radi u fabrici, bavi se poljoprivredom i ne odustaje od snova da postane - učitelj.

САЊА ИЗЛЕЧЕЊЕ И ДА БУДЕ УЧИТЕЉ: Александар Кизић из Варварина храбро се бори са мултиплом склерозом

Foto:FB

Lečenje, međutim, nije moguće bez pomoći dobrih ljudi, a njegove sugrađane u želji da mu pomognu nije omela ni nedavna bruka, kada je "nepoznati počinilac" iz jednog ovdašnjeg lokala ukrao kutiju u koju su, koliko ko može, donirali humanitarnu pomoć. I, veoma brzo, u baštama lokala "osvanule" su nove kutije, za Aleksandra...

- Bio sam završio prvu godinu Pedagoškog fakulteta u Jagodini, kada su mi lekari saopštili dijagnozu sa kojom sam se, priznajem, teško suočio. Napravio sam pauzu u akademskom obrazovanju i, pre devet meseci, počeo da radim u fabrici "Kromerg i Šubert", pa svakodnevno putujem do Kruševca i nazad.

Rad u dve smene, na statičnoj liniji u auto-industriji, ovom mladiću ne predstavlja problem - naprotiv. Svaka fizička aktivnost je dobra za njegovo stanje, a otac sa kojim živi pomaže mu da sadi voće i povrće, jer je na posebnom režimu ishrane.

- Nisam odustao od ideje da budem učitelj, jer sam to oduvek želeo, a da sam rođen za katedru shvatio sam kada su deca počela da se "lepe" za mene i pažljivo slušaju kada pričam. Sada mi je, nažalost, nastavak lečenja najvažniji. Lekari preporučuju boravak u Specijalnoj bolnici Gornja Trepča dvaput godišnje, a meni je već prvi odlazak u okolinu Čačka mnogo pomogao - veli Aleksandar, koji ne krije da otežano hoda, neretko ima grčenje mišića, a uz sve to prete bolovi, umor i povremene promene raspoloženja.

Pomoć

HUMANITARNU akciju pokrenuli su i meštani Varvarina, i fondacija "Pokreni život", a Aleksandru se može pomoći uplatom na privatni račun 205-9001022557083-19, uplatom na račune fondacije 160-6000001733381-76 (dinarski), 160-6000001730808-35 (devizni), IBAN RS516060000017308083, SVIFT DBDBRSBG, te slanjem SMS poruke 183 na broj 3800.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo