TOKOM OLUJE INTERVENISALI 25 PUTA: Novosadska hitna pomoć sinoć imala pune ruke posla

S. B.

22. 07. 2023. u 13:43

U PRETHODNA 24 časa, Služba za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu imala je čak 435 poziva, od čega su 104 bile lekarske intervencije.

ТОКОМ ОЛУЈЕ  ИНТЕРВЕНИСАЛИ 25 ПУТА: Новосадска хитна помоћ синоћ имала пуне руке посла

Lj.P.

Dr Zoran Krulj, portparol novoadske Hitne pomoći, potvrdio je za „Novosti“ da je u tom periodu bilo sedam saobraćajnih nezgoda a samo jedna se desila u vreme oluje koja je zahvatila grad, i to u 19.45 časova, na uglu Trga 27. marta i Ulice cara Dušana.

- Tu je naša ekipa pregledala tri osobe, od kojih je jedna žena, povređena, posle ukazane prve pomoći na licu mesta, (33) prevezena na odeljenje hirurgije Kliničkog centra Vojvodine.

Tokom oluje u petak uveče, Hitna pomoć u Novom Sadu je imala 25 intervencija, od kojih su 22 bile zbog uznemirenosti i panike.

- U 20.23 časa je ekipa intervenisala zajedno sa pripadnicima Vatrogasne brigade na Beogradskom keju, prekoputa Doma Vojske Srbije, gde je drvopalo na kiosk i povredilo ženu (45) , koja je nakon ukazane prve pomoći prebačena u svesnom stanju u Klinički centar Vojvodine. U 20.30 časova, ekipa je intervenisala u Ulici Vuka Mandušića 34, gde je dečak od 11 godina nakon svih sprovedenih mera, međutim završeno sa smrtnim ishodom. U Kovilju je ekipa hitne pomoći intervenisala u 21.31 čas u Ulici Laze Kostića 112, zbog udara groma u kuću. Povređen muškarac (73) je u svesnom stanju prebačen na odeljenje hirurgije u Novom Sadu - rekao je dr Krulj.

BONUS VIDEO - SRUŠENI OBJEKTI, POLOMLjENA RASVETA, IŠČUPANO DRVEĆE: Posledice stravičnog nevremena u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)