ZA ZAMENU STOLARIJE I KOTLOVA DEVET MILIONA : Novi konkurs za energetsku efikasnost u Vršcu u septembru

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

26. 07. 2023. u 20:13

TREĆU godinu zaredom stanovnici cele teritorije grada Vršca moći će uz subvencije države da svoj dom učine energetski efikasnijim.

ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ И КОТЛОВА ДЕВЕТ МИЛИОНА : Нови конкурс за енергетску ефикасност у Вршцу у септембру

Foto: J.J.Baljak

Lokalna samouprava je zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike za te namene obezbedila devet miliona dinara.

Konkurs će biti otvoren u septembru i odnosiće se na zamenu stolarije, ugradnju centralnog grejanja sa mogućnošću nabavke novog kotla, kao i za izolaciju termoomotačem.

-Do sada je subvencionisani deo iznosio 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, a od ove jeseni građani mogu očekivati sufinansiranje od čak 65 procenata, ukoliko se odluče za više radova istovremeno – kaže Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Lane je za ove namene bilo opredeljeno 11,4 miliona dinara, zahvaljujući čemu je energetski efikasnije postalo 97 domaćinstava i četiri stambene zgrade. Taj konkurs odnosio se na nabavku i ugradnju kotlova i grejnih tela, kao i na zamenu stolarije i toplotnih pumpi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove