OLUJA ODNELA KOVERTU SA NOVCEM, DECA JE NAŠLA: Kako sećanje na Davida podstiče dobrotu

S.BABOVIĆ

09. 08. 2023. u 11:46

HUMANITARCI iz Aleksandrovca, koji organizuju Memorijalni turnir "David Lapčević", već četiri godine pomažu najugroženijima u svom i drugim krajevima Srbije. Ovog avgusta uplatili su više od 300.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.

ОЛУЈА ОДНЕЛА КОВЕРТУ СА НОВЦЕМ,  ДЕЦА ЈЕ НАШЛА:  Како сећање на Давида подстиче доброту

Foto:FB

Turnir u malom fudbalu čuva sećanje na Davida Lapčevića (1997-2018), koji je preminuo od posledica teške bolesti. Već naredne, 2019. godine, Davidovi prijatelji pripremili su prvo takmičenje, na kome je rezultat na terenu najmanje važan.

- Davidova životna borba za potpunim izlečenjem dala nam je povoda da se turnir nađe pod sloganom "Od tebe tražim samo da kao lav se boriš", što ukazuje na to da njegova borba bude ono što će nas voditi kroz život, da nema stajanja i kad dođu najteži dani! - pričaju Davidovi drugovi Aleksandar Milošević i Lazar Lazarević.

Čekaće nas nasmejan

Jerej Slaviša Panić iz Aleksandrovca podseća da je važno da se sačuva sećanje na Davida.

- Nadamo se da ćemo se zagrliti jednog dana svi zajedno u veličanstvenoj dvorani ljubavi Hristovoj na nebu, tamo gde će nas nasmejan i David dočekati - kaže jerej Slaviša Panić.

Memorijal je ove godine održan u drugoj polivini jula, a u prvim danima ovog meseca sabirana su prikupljena sredstva i novac uplaćen malim herojima za njihovu veliku borbu. Novac se sakuplja kotizacijom učesnika i drugim prilozima, uključujući i celokupan prihod od turnira.

Na desetine timova okupilo se ove godine na maloj aleksandrovačkoj "Marakani".

- Ove godine je oboren rekord po broju posećenosti, nagradni fond je podignut za lestvicu više, a ono što je najbitnije, prikupljena sredstva su najveća do sada - kažu organizatori memorijalnog turnira iz Udruženja "David i drugari".

Brojni Župljani podržavaju ovaj turnir, koji se održava od 2019. godine. Među njima je i Davidova drugarica Jelena Marinković.

Foto: Fejsbuk

 

- Tužno je što on nije sa nama, ali ga uvek smatrajte pobednikom - rekla je Jelena, Davidova drugarica. - Njegova pobeda leži u tome koliko je nas naučio da se nadamo.

Od Davidove  životne bitke nastao je slogan "Od tebe tražim samo da kao lav se boriš"

U protekle četiri godine organizatori, Davidovi drugari, pomogli su i drugim humanitarnim akcijama upravo sakupljajući sredstva sa turnira. Jedno je, međutim, ostalo isto: poruka da se svako u životu bori kao lav. Na oduševljenje najmlađih fudbalera i posetilaca turnira, lav je i maskota celog takmičenja.

Foto:Informativna sluzba Aleksandrovac

 

Inače, da deca obolela od raka sigurno dobiju donaciju, potrudilo se i četvoro plemenitih mališana tokom turnira. Oni su tražili, pronašli i vratili jedan od koverata sa donacijama, izgubljen tokom olujnog nevremena.

- Usled jakog nevremena, koje je zadesilo naš grad u toku utakmice, gde zbog jakog vetra u kratkom periodu nismo bili u mogućnosti da zadržimo sve sa zapisničkog stola, koverta u kojoj se nalazio novac od donacija je odleteo - otkrili su organizatori. - Dan nakon toga ovi šampioni sa fotografije su pronašli kovertu i vratili nam novac. Kolika ljudskost se već nalazi u ovim mališanima, svaka vam čast i hvala vam!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)