ISPITIVANJE KVALITETA VODE U VLASINI: Posle kupanja na jezeru u Vlasotincu obavezno tuširanje

I. M.

15. 08. 2023. u 14:40

Rezultati ponovoljnih analiza kvaliteta vode u reci Vlasini, uzorkovane sa kupališta u centru ove varoši, pokazali su da se jezero iznad brane može koristiti za kupanje i rekreaciju uz obavezno tuširanje nakon kupanja.

ИСПИТИВАЊЕ КВАЛИТЕТА ВОДЕ У ВЛАСИНИ: После купања на језеру у Власотинцу обавезно туширање

foto: OU Vlasotince

Analize sa ovim zaključkom obavio je Zavod za javno zdravlje u Leskovcu, a rezultati analiza vode sa kupališta bili su isti i pre dve sedmice.

Iz lokalne samouprave poručuju da postupaju u skladu sa preporukom zavoda, a ovoj ustanovi je upućen i dodatni zahtev da se voda uzorkuje na pet lokacija – na kupalištu iznad brane, iznad crpne stanice u Boljaru, u Kruševici ispod vikend-naselja, na Ljuborađi iznad ušća u Vlasinu i na Vlasini kod Svođa.

Od tih rezultata zavisi da li će kupanje biti dozvoljeno ili ne, o čemu će odluka biti doneta kada budu stigli rezultati iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost